Παρασκευή, 05 Ιούλιος 2019 14:38

Πετυχημένο καμπ μπάσκετ με Χατζή, Γιόβισιτς και Γιάχιτς (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Πετυχημένο καμπ μπάσκετ με Χατζή, Γιόβισιτς και Γιάχιτς (φωτό)

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την προηγούμενη Παρασκευή το Kalamata Basketball Club Summer Camp 2019 στο οποίο Καλαμάτα B.C. φιλοξένησε το μόνο εξειδικευμένο Basketball Club στην Ελλάδα.

Ο λόγος για το Creece – Serbia Basketball Camp του πρώην διεθνούς Μεσσήνιου τοπ σκόρερ Νίκου Χατζή και των διεθνώς αναγνωρισμένων Σέρβων προπονητών Dorde Jovicic και Jovan Jaxic. Περισσότεροι από πενήντα μικροί αθλητές της καλαθοσφαίρισης (από 8 έως 16 ετών από την Καλαμάτα αλλά και από άλλες περιοχές της Μεσσηνία και της Πελοποννήσου) για πέντε συνεχόμενες ημέρες διδάχτηκαν από τον Νίκο Χατζή και τους Ελληνες και Σέρβους συνεργάτες του, μυστικά του αθλήματος μέσα από υψηλού επιπέδου προγράμματα σύγχρονης εκγύμνασης και εκμάθησης μπάσκετ για παιδιά, καταρτισμένα από τους Σέρβους προπονητές Dorde Jovicic και Jovan Jaxic που έχουν συνδέσει το όνομά τους με το μπάσκετ και με την εξειδικευμένη φυσική κατάσταση στο μπάσκετ και που έχουν αναδείξει δεκάδες μπασκετμπολίστες υψηλού επιπέδου που κάνουν σήμερα διεθνή καριέρα. Παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικράτησαν στην Τέντα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών κατά το διάστημα που πραγματοποιήθηκε το camp, οι μικροί αθλητές τα έδωσαν όλα και χάρηκαν τη συμμετοχή τους σε αυτό. Εκτός από το αθλητικό του μέρος, το camp περιελάμβανε και ενημέρωση επιμορφωτικού χαρακτήρα.

Για το λόγο αυτό είχαν προγραμματιστεί και πραγματοποιήθηκαν δύο εξειδικευμένα εργαστήρια από έγκριτους μόνιμους συνεργάτες της Καλαμάτα B.C.

Το πρώτο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26/6, αφορούσε στη σωστή διατροφή και ανάπτυξη του νεαρού αθλητή και πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Μεταβολισμού Αριστέας Γαζούλη, με εισηγητή το διατροφολόγο εξειδικευμένο στην αθλητική διατροφή και διαιτολογία Γιάννη Πετρακόπουλο. Το δεύτερο, βιωματικό εργαστήρι, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27/6 από την ψυχολόγο με μεταπτυχιακό δίπλωμα στην ψυχολογία της άσκησης και του αθλητισμού Γεωργία Θεοδωροπούλου και αφορούσε στην εξάσκηση των ψυχολογικών δεξιοτήτων με στόχο την αύξηση της απόδοσης του αθλητή. Την τελευταία ημέρα Παρασκευή 28/6, πραγματοποιήθηκαν διαγωνιστικά events και το φετινό Basketball Camp της Καλαμάτα B.C. έκλεισε με την τελετή απονομής στους νικητές των διαγωνιστικών αυτών events.

Το ραντεβού των μικρών αθλητών και του Creece – Serbia Basketball Camp ανανεώθηκε για το επόμενο καλοκαίρι, στο 4ο Kalamata Basketball Club Summer Camp 2020.

Η διοίκηση της Καλαμάτας B.C. ευχαρίστησε τους προπονητές, τους συντελεστές των εργαστηρίων και τους χορηγούς του καμπ.