Τρίτη, 27 Αύγουστος 2019 16:57

Ξεκινά το Σάββατο η ακαδημία μπάσκετ της Καλαμάτας ‘80

Γράφτηκε από τον
Ξεκινά το Σάββατο η ακαδημία μπάσκετ της Καλαμάτας ‘80

 

Τη λειτουργία της για τη νέα χρονιά ξεκινά το Σάββατο η ακαδημία μπάσκετ της Καλαμάτας ‘80, η οποία φέτος συμπληρώνει 32 χρόνια ζωής.

Τόσο το Σάββατο, όσο και την Κυριακή (όπως και κάθε Σαββατοκύριακο) οι προπονήσεις των τμημάτων θα γίνονται στην Τέντα από τις 9.30 π.μ. έως τις 11.15 μ.μ.

Υπεύθυνος προγράμματος είναι ο Νίκος Πεφάνης, πτυχιούχος φυσικής αγωγής με ειδικότητα στην καλαθοσφαίριση (μεταπτυχιακό και διδακτορικό δίπλωμα στη βιολογία της άσκησης και την φυσική αγωγή αντίστοιχα) και προπονητές οι πτυχιούχοι φυσικής αγωγής με ειδικότητα στην καλαθοσφαίριση Αλέξης Κορογώνας, Αντώνης Παυλής, Θανάσης Γεωργίου και Σταυρούλα Μάλαμα.

Οι εγγραφές γίνονται τα Σαββατοκύριακα στις ώρες των προπονήσεων στο γήπεδο της Τέντας. (τηλέφωνο επικοινωνίας κα. Μάλαμα 6948182193).

Η ανακοίνωση του συλλόγου μεταξύ άλλων αναφέρει: “32 χρόνια κλείνει φέτος η λειτουργία της Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης του Αθλητικού Ομίλου Καλαμάτα 1980. Όλα αυτά τα χρόνια η ακαδημία μας λειτουργεί συστηματικά με συνέπεια και παραμένοντας συντονισμένη με τους στόχους και τα οράματα του κάθε αγοριού και κοριτσιού της Μεσσηνίας, που αγαπούν το μπάσκετ. Πολλοί διακεκριμένοι αθλητές ξεκίνησαν από την ακαδημία μας, συνέχισαν στα αγωνιστικά τμήματα του συλλόγου και στελέχωσαν ομάδες σε ανώτατο σωματειακό και Εθνικό επίπεδο (Ν. Χατζής, Ν. Παπανικολόπουλος, Διον. Γιαννακόπουλος, Ι. Γραμματικός, Αθ. Περρωτής, Γ. Πολιτόπουλος, Ν. Παπουτσής και πολλοί άλλοι.)

Η ενασχόληση του παιδιού με τον αθλητισμό δεν πρέπει να αποτελεί τυχαία επιλογή. Η εκμάθηση ενός αθλήματος είναι μια στοχευμένη διαδικασία που πρέπει να αποβλέπει στην ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού.

Βασικό μέλημα των προπονητών της Ακαδημίας Μπάσκετ του Α.Ο. Καλαμάτας 1980, όλοι Πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής, είναι η εκμάθηση των βασικών τεχνικών επιδεξιοτήτων της καλαθοσφαίρισης και η βελτίωση των φυσικών και κινητικών ικανοτήτων του κάθε μικρού μπασκετμπολίστα/στριας, παράλληλα με τη σωστή διαπαιδαγώγηση των νεαρών αθλητών και αθλητριών. Το παιχνίδι αποτελεί βασικό συστατικό της λειτουργίας της ακαδημίας και μέσω αυτού επιχειρείται η υλοποίηση των παραπάνω στόχων.

Ο αγωνιστικός σχεδιασμός περιλαμβάνει φιλικές συναντήσεις με άλλες ακαδημίες, εκδρομές και παρακολούθηση αγώνων Εθνικών Κατηγοριών, αλλά και των Εθνικών μας ομάδων, εσωτερικό πρωτάθλημα της ακαδημίας και καλοκαιρινό camp μπάσκετ στο τέλος της χρονιάς”.