Πέμπτη, 05 Σεπτέμβριος 2019 14:51

ΚΑΛΑΜΑΤΑ B.C.: Ξεκινούν το Σάββατο οι εγγραφές στην ακαδημία

Γράφτηκε από τον

Το προσεχές Σάββατο ξεκινούν οι εγγραφές για τα τμήματα υποδομής της Καλαμάτας B.C., η οποία θα υποδέχεται μικρούς αθλητές και γονείς στην Τέντα για την έγγραφή τους στην ακαδημία της ομάδας.

Η Μεσσηνιακή ομάδα έχει προχωρήσει σε σημαντικές επιστημονικές συνεργασίες, ενώ η οργάνωση και ο σχεδιασμός για όλα τα τμήματά της έχει ορίζοντα τριετίας, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:

“Αφού ολοκληρώθηκε η οργάνωση και ο σχεδιασμός με ορίζοντα 3ετίας για όλα τα τμήματά της (τμήματα υποδομών και ανδρικό τμήμα), που εκτός του αγωνιστικού και προπονητικού μέρους περιλαμβάνει νέες δραστηριότητες για τις ακαδημίες και επιστημονικές συνεργασίες (καρδιολόγο, φυσίατρο, διατροφολόγους, αθλητικό ψυχολόγο) για την στοχευμένη & κατευθυνόμενη εξέλιξη των αθλητών της, προχωρά στην επάνδρωση των τμημάτων υποδομών με μικρούς αθλητές.

Για το λόγο αυτό, από το επόμενο Σάββατο 7/9/2019 και κάθε Σάββατο και Κυριακή 1μμ με 2.30μμ θα υποδέχεται μικρούς αθλητές και γονείς στην Τέντα, για την εγγραφή τους στις ακαδημίες της ομάδας. Να σημειωθεί ότι ο νέος σχεδιασμός θα υλοποιηθεί υπό τις οδηγίες και επίβλεψη του αρχιπροπονητή/προπονητή ανδρικής ομάδας/τεχνικού διευθυντή του σωματείου και κορυφαίου προπονητή μπάσκετ για την περιοχή, Παύλου Νώντα”, αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση της Καλαμάτας B.C. και προσθέτει: “ Ο head-coach Νώντας (με ένα πολύ πλούσιο βιογραφικό), έχει μεγάλη εμπειρία ως παίκτης, αφού αγωνίστηκε για μια 20ετία, αρχικά ως φοιτητής σε ομάδες του κολεγιακού πρωταθλήματος των Ηνωμένων πολιτειών της Αμερικής κι εν συνεχεία σε ομάδες όλων των εθνικών πρωταθλημάτων της Ελλάδας, με κορυφαίες στιγμές, τη συμμετοχή του με την ομάδα του Περιστερίου (ομάδα τότε της Α1) συνεχώς από το 1996 ως το 1999 και με την ομάδα της Nήαρ Ηστ (επίσης Α1) το 1999-2000, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα KORAC CUP. Ακόμα, συμμετείχε στις εθνικές ομάδες των ενόπλων δυνάμεων της Ελλάδας με ανώτερη διάκριση την κατάκτηση του αντίστοιχου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος CISM το 2000. Η προπονητική του πορεία είναι αναλόγως πλούσια, αφού έχει προπονήσει πολλές ομάδες που αγωνίζονται σε πρωταθλήματα τοπικών Ενώσεων της Πελοποννήσου (κι έχει ασχοληθεί παράλληλα με τις ακαδημίες τους), καθώς επίσης και ομάδες που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, με καλύτερη στιγμή του, την άνοδο της ομάδας του Οίακα Ναυπλίου στη Β΄ Εθνική κατηγορία (περίοδος 2017-2018).

Προπονητής στο παιδικό & εφηβικό τμήμα (ηλικίες 13-17) της Καλαμάτας B.C (αλλά και βοηθός προπονητή στην ανδρική ομάδα) έχει τεθεί ο Κώστας Αθανασόπουλος, γυμναστής, πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ/ειδικότητα μπάσκετ, με εμπειρία στην εκγύμναση των αθλητών μπάσκετ, μικρών ηλικιών κι όχι μόνο.

Προπονητής στα τμήματα promini και mini (ηλικίες 10-12) είναι ο πολύπειρος στην προπόνηση μικρών αθλητών προπονητής με πτυχίο σχολής προπονητών μπάσκετ, Γ΄ κατηγορίας, Τίμος Πρίφτης.

Τo τμήμα junior (ηλικίες 8-9) θα προπονεί το νέο απόκτημα/παίκτης της ανδρικής ομάδας και πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ/ειδικότητα μπάσκετ με εμπειρία στην εκγύμναση ακαδημιών, Γιώργος Βάκρινος.

Τέλος, το τμήμα projunior (ηλικίες 6-7) θα αναλάβει ο Γιώργος Πουλουπάτης, γυμναστής, προπονητής μπάσκετ, προπονητής καλαθοσφαίρισης σε ηλικίες 5-10 ετών.

Στόχος της Διοίκησης έχει τεθεί η συμβολή της, στην διαμόρφωση σωστών χαρακτήρων και αθλητών, που στην εξέλιξή τους, όχι μόνο θα επανδρώνουν την ανδρική ομάδα, αλλά θα μπορούν να σταθούν στο επίπεδο των ομάδων του κέντρου και να επιθυμούν να επιστρέφουν στην πόλη που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν και να παίζουν μπάσκετ αξιώσεων στην ομάδα της καρδιάς τους. Για πληροφορίες σχετικές με τις εγγραφές στις ακαδημίες της Καλαμάτας B.C οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλ. 6977 0637691 και 6987 023991”.