Σάββατο, 25 Ιανουάριος 2020 15:27

Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ: «Μάχη» δεύτερης θέσης στο Περιστέρι - ΑΕΚ

Γράφτηκε από τον
Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ: «Μάχη» δεύτερης θέσης στο Περιστέρι - ΑΕΚ

 

«Μάχη» για τη δεύτερη θέση της κανονικής περιόδου στην Basket League διεξάγεται το Σάββατο (25/1, 17:45) στο Περιστέρι, όπου η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου υποδέχεται την ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής.

Η Ένωση νίκησε τον Ήφαιστο (74-68) και, σε συνδυασμό με την ήττα του Προμηθέα από τον Παναθηναϊκό στην Πάτρα (76-99), έμεινε χωρίς συγκάτοικο στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Για να συνεχίσει, όμως να απολαμβάνει τη... μοναξιά, καλείται να περάσει νικηφόρα από το «Ανδρέας Παπανδρέου», αφού οι «κυανοκίτρινοι» βρίσκονται σε απόσταση ενός βαθμού από τους «κιτρινόμαυρους». Kαθώς το Περιστέρι είχε νικήσει την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στον πρώτο γύρο, μία δική του εντός έδρας νίκη το Σάββατο (25/1), τού δίνει και το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία με την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από σημαντική νίκη (72-67) επί της Μόρναρ Μπαρ, όσον αφορά στην πρόκριση στη φάση των «16» του Champions League, έχουν ανεβασμένη ψυχολογία και στο πλευρό τους θα βρίσκεται ο κόσμος τους στο κλειστό γήπεδο της οδού Κένεντι.

Στην ίδια διοργάνωση στην Ευρώπη, η ΑΕΚ ηττήθηκε με 93-76 από την Μπούργκος στην Ισπανία, στο ντεμπούτο του Νίκου Ζήση μετά την επιστροφή του, το οποίο συνδυάστηκε με 16 πόντους. Ανησυχία υπάρχει στις τάξεις των «κιτρινόμαυρων» όσον αφορά την παρουσία του Κιθ Λάνγκφορντ στο ματς με το Περιστέρι. Ο Αμερικανός γκαρντ τραυματίστηκε στον δεξιό οπίσθιο μηριαίο κατά τη διάρκεια του αγώνα με την ισπανική ομάδα και όλα θα κριθούν από το αποτέλεσμα της μαγνητικής τομογραφίας, στην οποία υποβλήθηκε την Πέμπτη (23/1), στην Αθήνα. Ο Λίνος Χρυσικόπουλος, ο οποίος είχε μείνει στην Αθήνα λόγω ιογενούς λοίμωξης, θα είναι στη διάθεση του προπονητή του.

Ισόβαθμος με το Περιστέρι θα μεταβεί ο Προμηθέας στη Ρόδο, για το ματς με τον Κολοσσό, το Σάββατο (25/1, 15:30). Oι Αχαιοί ήταν άτυχοι στο ματς με τη Βενέτσια, αφού το τρίποντο του Κρις Μπαμπ στην εκπνοή βρήκε... σίδερο, με αποτέλεσμα ο Προμηθέας να γνωρίσει την ήττα με 68-70 στο «Δημήτρης Τόφαλος». Η ομάδα της Πάτρας είχε κατάφερε να μη δεχθεί καλάθι για 6 και πλέον λεπτά και με σερί 16-0 ισοφάρισε σε 58-58 στο 32ο λεπτό. Πλέον, ο Μάκης Γιατράς και οι παίκτες του συγκεντρώνονται στις υποχρεώσεις τους στην Basket League και εν συνεχεία θα ταξιδέψουν στη Βενετία για το «διπλό». Ο Κολοσσός ισοβαθμεί στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με τους ΠΑΟΚ και Άρη και απέναντι στους Αχαιούς θα κάνει το ντεμπούτο του με τη θαλασσί φανέλα ο πρώην παίκτης του Χολαργού, Ζερμέιν Λοβ.

Ντέρμπι διεξάγεται στη Λήμνο, εκεί όπου το Σάββατο (25/1, 15:30) ο Ήφαιστος και το Λαύριο παίρνουν θέση στο τζάμπολ, με διαφορά ενός βαθμού. Συγκεκριμένα, οι νησιώτες έχουν 25 βαθμούς, ενώ το Λαύριο 24. Η αναμέτρηση είναι κρίσιμη ως προς το πλασάρισμα των δύο ομάδων στα πλέι οφ, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται στην πρώτη εξάδα τη δεδομένη χρονική στιγμή. Οι παίκτες του Σωτήρη Μανωλόπουλου έχουν υποστεί μόλις 2 ήττες σε 8 εντός έδρας παιχνίδια, την ώρα που το Λαύριο μετρά 3 εκτός έδρας νίκες σε 8 αναμετρήσεις.

Όπως ο Ήφαιστος, έτσι και το Ρέθυμνο παρουσιάζεται πανίσχυρο στην έδρα του με 7 νίκες στο «Μελίνα Μερκούρη» σε 8 αγώνες στην Κρήτη. Στόχος των παικτών του Βαγγέλη Ζιάγκου είναι η 8η νίκη, όταν υποδέχονται τον Πανιώνιο στις 15:30 το Σάββατο (25/1).

Στο «Ιβανώφειο» Ηρακλής και Λάρισα θα τα δώσουν όλα για τη νίκη στις 15:30 το Σάββατο (25/1), καθώς αμφότεροι βρίσκονται μόλις έναν βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Στις 19:00 την Κυριακή (26/1), ο Ιωνικός Νικαίας θα επιδιώξει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα, υποδεχόμενος στο κλειστό γήπεδο «Σοφία Μπεφόν» τον Άρη. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης προέρχεται από εντός έδρας νίκη επί της Λάρισας, ενώ οι Πειραιώτες θέλουν να βάλουν τέλος σε αρνητικό σερί 4-0.

Τον -εκ των ουραγών- ΠΑΟΚ υποδέχεται ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός, στο ΟΑΚΑ, την Δευτέρα (27/1, 19:30), στην αναμέτρηση με την οποία «πέφτει η αυλαία» της 17ης αγωνιστικής στην Basket League. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» προχώρησε στην απόκτηση δύο παικτών, τα ονόματα των οποίων ανακοίνωσε την Πέμπτη (23/1). Στην Αθήνα θα ταξιδέψουν οι Αμερικανοί ΤζαΚόρεϊ Ουίλιαμς και Εμ Τζέι Ρετ, την ώρα που αδιαφιλονίκητο φαβορί είναι ο Παναθηναϊκός.

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών στο μπάσκετ έχει ως εξής:

 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ

17η Αγωνιστική (25-27/1/2020)

Σάββατο, 25 Ιανουαρίου

Σαμαράς 15:30 Ήφαιστος Λ.-Λαύριο Σχινάς-Μαγκλογιάννης-Κατραχούρας (Σαλαβός)

Καλλιθέας 15:30 Κολοσσός Ρ.-Προμηθέας Π. Πουρσανίδης Γ.-Τζαφλέρης-Πουρσανίδης Κ. (Μιναρετζόπουλος)

Μερκούρη 15:30 Ρέθυμνο-Πανιώνιος Παπαπέτρου-Ψαριανός-Παφίλης (Μπορμπαντωνάκης)

Ιβανώφειο 15:30 Ηρακλής-Λάρισα Αναστόπουλος Π.-Μάνος-Αναστόπουλος Αντ. (Παραλυκίδης)

Παπανδρέου 17:45 Περιστέρι-ΑΕΚ Κορομηλάς-Παναγιώτου-Τσώνος (Μουζάκης)

Κυριακή, 26 Ιανουαρίου

Μπεφόν 19:00 Ιωνικός Νικαίας-Άρης Καρακατσούνης-Μπήτης-Διαμαντής (Βιδάλης)

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου

ΟΑΚΑ 19:30 Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ Συμεωνίδης-Κωνσταντινίδου-Σιμητόπουλος (Ορφανός)