Πέμπτη, 05 Μάρτιος 2020 12:54

ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΓΟΡΙΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ: Το σήκωσε το ΓΕΛ Κυπαρισσίας, 59-53 στον τελικό το ΓΕΛ Καρδαμύλης! (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

 

Η κούπα στην... Κυπαρισσία. Μετά από ένα συναρπαστικό τελικό το ΓΕΛ Κυπαρισσίας νίκησε χθες στην Τέντα με σκορ 59-53 το ΓΕΛ Καρδαμύλης και κατέκτησε τον τίτλο στο πρωτάθλημα μπάσκετ αγοριών λυκείων Μεσσηνίας.

Ετσι θα εκπροσωπήσει το Νομό στην επόμενη φάση, όπου θα αναμετρηθεί εκτός έδρας με την πρωταθλήτρια ομάδα της Αργολίδας (δεν έχει οριστεί ακόμα η ημερομηνία).

Στον τελικό, η Καρδαμύλη ξεκίνησε καλύτερα το ματς και προηγήθηκε ακόμα και με εννέα πόντους, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο η Κυπαρισσία ανέβασε την απόδοση της και στο φινάλε της τρίτης περιόδου έφερε το ματς στα ίσα. Το ματς ήταν ντέρμπι, με την Κυπαρισσία να παίρνει προβάδισμα στα τελευταία λεπτά και να το κρατά, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Μετά τη λήξη δεκάδες παιδιά από το σχολείο της Κυπαρισσίας μπήκαν στο παρκέ και πανηγύρισαν με τους συμμαθητές τους - αθλητές τη νίκη. Τη δική του εντυπωσιακή κερκίδα είχε και το ΓΕΛ Καρδαμυλης, δημιουργώντας έτσι ξεχωριστή ατμόσφαιρα στην Τέντα με χειροκροτήματα, φωνές και συνθήματα.

Τον τελικό διαιτήτευσαν οι Ρίζος και Παναγιωτακόπουλος.

ΓΕΛ ΚΑΡΔΑΜΥΛΗΣ (Παπαθωμόπουλος): Μπαρμπετσέας 11, Ραπτέας, Βέλλιου Αντ. 13, Κορκονέας 16(2), Βέλλιου Αρ. 9(1), Κόντρα, Κλαμπατσέας 4, Κανελλέας, Γιαννής, Βοστέας

ΓΕΛ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ (Φούντα): Τσουμάνης, Πέτσης 5(1), Τζώρτας, Γιαννοπουλος 20(2), Παπαθεοδωρόπουλος 11(1), Μητρόπουλος, Ζαφειρόπουλος, Κοσμόπουλος, Λαγός, Γυφτάκης, Κατσαργύρης 23(3), Καρυδομάτης.