Πέμπτη, 23 Απρίλιος 2020 19:00

EuroLeague: Συμφωνία ομάδων - ELPA και ημερομηνίες για τη συνέχεια της σεζόν

Γράφτηκε από τον
EuroLeague: Συμφωνία ομάδων - ELPA και ημερομηνίες για τη συνέχεια της σεζόν

Συμφώνησαν ομάδες και Ένωση Παικτών στο μέγεθος των περικοπών, με τη EuroLeague να ανακοινώνει τις εξελίξεις και μαζί κάποιες ημερομηνίες για την πιθανή συνέχεια της σεζόν 2019/20.

Σε συμβιβασμό ήρθαν την Πέμπτη (23/4) οι ομάδες της EuroLeague με την Ένωση Παικτών για τα συμβόλαια που έχουν οι δύο πλευρές για τη σεζόν 2019/20, αλλά διαταράχθηκαν όπως ήταν λογικό από τη διακοπή της αγωνιστικής δράσης εξαιτίας της πανδημίας κορονοϊού. Το απόγευμα μάλιστα η διοργανώτρια αρχή έκανε και τις σχετικές ανακοινώσεις.

Για το διάστημα που η σεζόν έχει σταματήσει:

Οι παίκτες θα μπορούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους προσωρινά με δική τους ευθύνη, ακολουθώντας τις οδηγίες της κυβέρνησης και των υπηρεσιών δημόσιας υγείας.

Στη περίπτωση που υπάρχουν οι προϋποθέσεις υγείας και ασφάλειας για όλους τους συμμετέχοντες, η σεζόν EuroLeague 2019-20 θα συνεχιστεί. Σε αυτή την περίπτωση:

- Τα συμβόλαια παικτών για τη σεζόν 2019-20 παρατείνονται έως τις 31 Ιουλίου 2020. Το 85% των βασικών μισθών των παικτών για τη σεζόν 2019-20 θα καταβληθεί από τις ομάδες το αργότερο έως τις 15 Αυγούστου 2020.

Στη περίπτωση που η σεζόν ακυρωθεί και δεν ολοκληρωθεί:

- Τα συμβόλαια παικτών για τη σεζόν Ευρωλίγκα 2019-20 θεωρούνται ολοκληρωμένα.

- Για πολυετή συμβόλαια οι υποχρεώσεις των ομάδων θα ξεκινήσουν και πάλι την 1η Ιουλίου 2020.

- Το 80% των βασικών μισθών των παικτών για τη σεζόν 2019-20 θα καταβληθεί από τις ομάδες το αργότερο στις 15 Αυγούστου 2020.

Η EuroLeague, η Επιτροπή Ελέγχου Διαχείρισης και η Επιτροπή Οικονομικών θα συνεχίσουν να παρακολουθούν όλα τα μέρη για να διασφαλίσουν ότι συμμορφώνονται με τις υποχρεώσεις που αναφέρονται παραπάνω.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου, αναφερόμενος στη συμφωνία διακανονισμού με την ELPA δήλωσε: «Πρόκειται για μια σημαντική συμφωνία. Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους τους παίκτες, καθώς έχουν καταλάβει ότι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της λύσης στην κρίση που αντιμετωπίζουμε όλοι. Η απόφασή τους ως μέλη του ELPA και η σημερινή συμφωνία για τους διακανονισμούς είναι ένα άλλο βήμα για να διασφαλιστεί ότι το πρωτάθλημα και οι σύλλογοι του θα παραμείνουν σε θέση να αναπτυχθούν μόλις περάσει η κρίση COVID-19. Είμαι περήφανος που ολόκληρη η οικογένεια μπάσκετ της Ευρωλίγκας παραμένει ενωμένη σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς τόσο οικονομικά όσο και για τη δημόσια υγεία».

Πηγή: sport24.gr