Τρίτη, 09 Ιούνιος 2020 13:45

Με περισσότερες ομάδες η Α1 και Α2 ανδρών της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ

Γράφτηκε από τον

Μια... ντουζίνα ομάδες προβιβάστηκαν φέτος από τα ανδρικά πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, καθώς η Ενωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου, αποφάσισε να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των κατηγοριών, λόγω των συνθηκών που διαμορφώθηκαν με την πανδημία.

Ετσι αυξήθηκαν τα εισιτήρια της ανόδου, ενώ παράλληλα πάρθηκε η απόφαση να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα από καμία κατηγορία.

Τα 12 εισιτήρια και ο νέος χάρτης

Πρακτικά το παραπάνω σημαίνει ότι η νέα Α1 και Α2 θα έχουν περισσότερες ομάδες και η Β' κατηγορία καμία, μιας και καταργήθηκε και οι σύλλογοι που είχαν δικαίωμα συμμετοχής σε αυτό το πρωτάθλημα, θα παίξουν τη σεζόν 2020-21 στην Α2. Ο λόγος για την ΑΕΚ Καλαμάτας, τον Αίαντα, τον ,ΑΣ. Τριφυλίας,τον Εθνικό Μελιγαλά την, Κορώνη και την Ομόνοια που λόγω κορονοϊού δεν πρόλαβαν να παίξουν κανένα επίσημο παιχνίδι.
Από την Α2 στην Α1 ανέβηκαν ο πρωταθλητής του 1ου ομίλου Ευκλής και ο δευτεραθλητής Πάμισος και από τον έτερο όμιλο, ως πρωταθλήτρια η Σπάρτη και δεύτερος ο Αρκαδικός.
Την 12άδα των ομάδων της ανόδου συμπληρώνουν η πρωταθλήτρια της Α1 Καλαμάτα B.C. και ο δεύτερος Δίων Κυπαρισσίας που πήραν τα εισιτήρια για τη Γ' εθνική μπάσκετ.
Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που κάποια ομάδα δεν δηλώσει συμμετοχή ή αποχωρήσει, δεν θα αντικατασταθεί από άλλη.
Η Α1 θα διεξαχθεί τη νέα σεζόν με 14 ομάδες αντί για 12 που είχε φέτος και η Α2 που είχε 16 ομάδες, θα γίνει σε δύο ομίλους των 9 ή 10 ομάδων χωρισμένες με γεωγραφικά κριτήρια.
Αναλυτικά στην Α1 δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι Πελασγός, Καλαμάτα '80, Γ.Σ. Μεσσήνης, Κάστρο Μονεμβασιάς, Γ.Σ. Γαργαλιάνων, Πολύβιος, Πρωτέας, Σπαρτιατικός, Λακωνικός Κρόνος, Πάνας Κανδήλας, που ανανέωσαν τη θητεία τους και οι Ευκλής, Πάμισος, Σπάρτη, και Αρκαδικός, που έρχονται από την Α2.
Οι ομάδες της Α2 είναι Πήγασος, Θουρία, Ν.Ο. Πύλου, Εράνη, Αναγέννηση, Ατλας, ΑΠΟΕΛ, Α.Ο. Μεσσήνης 2017, Λάκωνας ΑΓΟΝ Γ, Αστέρας Βλαχιώτη, Αρης Σκάλας, Α.Σ. Αγ. Ιωάννη "Η Αμιλλα" και οι έξι, από τη Β' κατηγορία, δηλαδή ΑΕΚ, Αίαντας, Α.Σ. Τριφυλίας, Εθνικός Μελιγαλά Κορώνη και Ομόνοια.