Δευτέρα, 06 Ιούλιος 2020 13:18

ΚΑΛΑΜΑΤΑ B.C.: "To μπάσκετ υποβαθμίστηκε", λέει ο Νώντας για την αναδιάρθρωση στην ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ

Γράφτηκε από τον

Με τον Παύλο Νώντα στον πάγκο θα πορευτεί η Καλαμάτα B.C. στο νέο πρωτάθλημα της Γ' εθνικής μπάσκετ, στο οποίο θα λάβει μέρος για τρίτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ο έμπειρος τεχνικός που ανέλαβε τα ηνία μεσούσης της σεζόν 2018-19 έδωσε πριν λίγο καιρό τα χέρια με τη διοίκηση για την ανανέωση της συνεργασίας, καθώς όπως λέει στην "Ε".
"Υπάρχει σύμπνοια με την διοίκηση όσον αφορά την φιλοσοφία της ομάδας και πως πρέπει να κινηθούμε". Η Μεσσηνιακή ομάδα τοποθετήθηκε ως γνωστόν στον πρώτο από τους έξι ομίλους που θα έχει η κατηγορία μετά την αναδιάρθρωση λόγω της πανδημίας.
Ενας όμιλος που αποτελείται από ομάδες της Πελοποννήσου, καθώς και δύο ομάδες της Κρήτης. Την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ εκτός από την Καλαμάτα B.C. θα εκπροσωπήσει για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Δίων Κυπαρισσίας, αλλά και οι Δρομείς Τρίπολης που ανανέωσαν τη θητεία τους.
"Με τόσες ομάδες που ανέβηκαν και υπάρχουν στην κατηγορία, γενικώς δεν έχω σαφή εικόνα για τους παίκτες και τις ομάδες. Γενικώς θα υπάρχει μια ασάφεια έως τις πρώτες αγωνιστικές όπου και θα έχω μια πιο ξεκάθαρη εικόνα. Επίσης ακούγεται πολύ έντονα ότι θα είναι και η Ρόδος στον όμιλο μας. Τι γεγονός ότι έχουμε νησιά το αφήνω ασχολίαστο", σημειώνει ο κ. Νώντας για το νέο τοπίο που διαμορφώνεται στην τρίτη κατηγορία. Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας η σύνθεση του 1ου ομίλου έχει ως εξής:
Παναχαΐκή, Γλαύκος, Ακράτα, Ερμιόνη, Τρίπολη, ΣΚ Καλαμάτα, Δίων Κυπαρισσίας, Σφήκα Αμαλιάδας, Αίολος Αγυιάς, Εργοτέλης, Ηράκλειο και ΕΑ Πατρών.
Η Καλαμάτα B.C. επιστρέφει στη Γ' εθνική ως πρωταθλήτρια, μετά την επικύρωση των βαθμολογιών που είχαν διαμορφωθεί στο διάστημα της διακοπής λόγω του κορονοϊού.
Το αξιοσημείωτο είναι ότι φέτος προβιβάστηκαν δύο ομάδες από την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, ενώ δεν υπήρξε υποβιβασμός σε καμία κατηγορία.
Η Ενωση προχώρησε σε αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων, καταργώντας μάλιστα τη Β' κατηγορία, η οποία ενοποιήθηκε με την Α2.
Ο Παύλος Νώντας, του οποίου ζητήσαμε το σχόλιο γι' αυτή την απόφαση, δεν κρύβει την αντίθεση του.
"Την αναδιάρθρωση όπως έγινε απλώς για να είναι όλοι ευτυχισμένοι την θεωρώ λάθος και θα το βρούμε όλοι μπροστά μας. Το μπάσκετ υποβαθμίστηκε. Εχοντας ζήσει τις χρυσές εποχές του μπάσκετ ως αθλητής, αλλά και ως προπονητής τα πρώτα μου χρόνια, το μόνο που βλέπω είναι ότι το μπάσκετ συνεχώς υποβαθμίζεται", εκτιμά ο προπονητής της Καλαμάτας B.C. και θεωρεί ότι θα ήταν καλύτερο να υπήρχαν οικονομικά κριτήρια στις ομάδες. Μίνιμουμ δηλαδή μπάτζετ σε κάθε ομάδα ανάλογα την κατηγορία, έτσι ώστε όλοι θα ξέρουν ότι είναι εξασφαλισμένοι.
"Στην Ελλάδα ποτέ... ποτέ δεν θα δούμε σοβαρότητα και την έλλειψη σοβαρότητας την βλέπουμε όλο και περισσότερο στο χώρο. Τουλάχιστον στην εποχή μου βγάζαμε και κάτι. Τώρα όλοι στο τσάμπα", το δηκτικό σχόλιο του Παύλου Νώντα που λέει πάντα με θάρρος την άποψή του για τα τεκταινόμενα στο ελληνικό μπάσκετ.
"Τη χρονιά που έπαιζα, ένας μέτριος παίκτης στη Β' εθνική έπαιρνε 20.000 ευρώ και τώρα θα κατέβουν ομάδες με τόσο αγωνιστικό μπάτζετ. Δεν υπάρχουν λεφτά, οπότε για την αναβάθμιση του αθλήματος έπρεπε να γίνουν άλλες κινήσεις"., συμπληρώνει ο κόουτς.
Για τη νέα σεζόν δηλώνει ότι: "Προσωπικά έχω μάθει να αντιμετωπίζω τα πράγματα ρεαλιστικά και όχι ονειροπολώντας. Τα δεδομένα της επερχόμενης χρονιάς είναι γενικώς δύσκολα και πέραν του μπάσκετ. Πρωτίστως να κοιτάξουμε την υγεία μας και τους αγαπημένους μας. Όλα τα άλλα αν είναι να γίνουν, θα γίνουν¨. Οσο για τη σεζόν που τελείωσε πρόωρα και αν ο βαθμολογικός πίνακας δείχνει και τη δυναμική των ομάδων είπε:" Η σεζόν τελείωσε απότομα για όλους. Το να βγω και να λέω και εγώ τα δικά μου, μόνο λόγια του αέρα είναι. Από την στιγμή που δεν τελείωσε το πρωτάθλημα στο παρκέ όπως έπρεπε το οτιδήποτε άλλο είναι λόγια του αέρα.".

Προχωρά ο σχεδιασμός

Το πρώτο τζάμπολ στη Γ' εθνική μπάσκετ θα γίνει την 1η Οκτωβρίου και ο σχεδιασμός στην Καλαμάτα B.C. αφορά σε πρώτη φάση το μέτωπο των ανανεώσεων, χωρίς να σημαίνει ότι δεν γίνονται επαφές για τη μεταγραφική ενίσχυση. Το βάρος πέφτει στην φροντ λάιν.
Θυμίζουμε ότι ήδη έχουν ανανεώσει τη συνεργασία τους οι Μπούσι, Μανωλάκης, Αρώνης, Φραγγέας και Ζύμπας.