Τετάρτη, 22 Ιούλιος 2020 14:41

ΜΠΑΣΚΕΤ: Στις 5 Σεπτεμβρίου το τζάμπολ στο πρωτάθλημα νεανίδων

Γράφτηκε από τον

 

Με τη συμμετοχή της Καλαμάτας ‘80, του Αρι Καλαμάτας, του Αρκαδικού, του Πελασγού και της Αμιλλας, θα γίνει τη νέα σεζόν το πρωτάθλημα μπάσκετ νεανίδων της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.

Η πρεμιέρα έχει οριστεί για το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, όπου θα αναμετρηθούν η Καλαμάτα ‘80 με τον Αρι Καλαμάτας και ο Αρκαδικός με την Αμιλλα, ενώ ο Πελασγός έχει ρεπό. Οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα θα συναντηθούν μεταξύ τους δύο φορές (ένας με όλους σε δύο γύρους).

Η πρώτη ομάδα της τελικής κατάταξης του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, θα λάβει μέρος στην προκριματική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος νεανίδων της Ε.Ο.Κ. Στο πρωτάθλημα δικαιούνται να πάρουν μέρος αθλήτριες που γεννήθηκαν τα έτη 2003, 2004 και πέντε αθλήτριες που γεννήθηκαν το 2005 και νεότερες.

Να σημειωθεί ότι οι κορασίδες αθλήτριες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα νεανίδων, δεν μπορούν να συμμετέχουν την ίδια μέρα των αγώνων, στο αντίστοιχο πρωτάθλημα κορασίδων. Η χρησιμοποίηση κορασίδων στο πρωτάθλημα νεανίδων, δεν θα αποτελεί πρόβλημα στην ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ για τη σύγχρονη διεξαγωγή των δύο πρωταθλημάτων, όπως αναφέρεται σχετικά στην προκήρυξη.

Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

1η αγωνιστική

Καλαμάτα '80 -Άρις Καλαμάτας

Αρκαδικός-Άμιλλα

Ρεπό: Πελασγός

2η αγωνιστική

Άρις Καλαμάτας-Πελασγός

Άμιλλα-Καλαμάτα '80

Ρεπό: Αρκαδικός

3η αγωνιστική

Πελασγός-Άμιλλα

Καλαμάτα '80-Αρκαδικός

Ρεπό: Άρις Καλαμάτας

4η αγωνιστική

Αρκαδικός-Πελασγός

Άμιλλα-Άρις Καλαμάτας

Ρεπό: Καλαμάτα '80

5η αγωνιστική

Πελασγός-Καλαμάτα '80

Άρις Καλαμάτας-Αρκαδικός

Ρεπό: Άμιλλα.