Τετάρτη, 26 Αύγουστος 2020 10:38

ΚΑΛΑΜΑΤΑ B.C: Ξεκίνησε η δουλειά για τη Γ’ εθνική (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Στη... ζεστή Τέντα ξεκίνησε χθες η προετοιμασία της Καλαμάτας B.C. για το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής μπάσκετ. (τζάμπολ στις 18 Οκτωβρίου).

Πριν από την πρώτη προπόνηση υπό τις οδηγίες του Παύλου Νώντα, έγινε αγιασμός για μια χρονιά με υγεία και δίχως άλλα προβλήματα λόγω της πανδημίας.
Η μεσσηνιακή ομάδα έχει ίσως το πιο δυνατό ρόστερ από κάθε άλλη φορά, με σκοπό να εδραιωθεί στις εθνικές κατηγορίες.

“Θέλουμε να καταφέρουμε να μείνει η ομάδα στην κατηγορία, κάτι που θα είναι πολύ θετικό. Γιατί με εξαίρεση την Καλαμάτα ‘80 μια χρονιά, η Καλαμάτα δεν καταφέρνει να μένει στην Γ’ εθνική. Εχουμε μια ομάδα που είναι πλήρης σε όλες τις θέσεις. Εχουμε έμπειρους παίκτες, όπως οι Μπάκας, Περρωτής. Παιδιά που είναι καιρό στα γήπεδα όπως ο Μπούσι ή έχουν “δίψα” για διάκριση όπως οι Νάκης, Σαλάι, χωρίς να θέλω να μειώσω τα υπόλοιπα παιδιά. Μπορώ να τους αναφέρω όλους”, δήλωσε ο Παύλος Νώντας στη χθεσινή “πρώτη” μεταφέροντας το κλίμα αισιοδοξίας.

Ο προπονητής της Καλαμάτας B.C. ευχήθηκε η χρονιά να μην έχει προβλήματα τραυματισμών ή θέματα υγείας λόγω κορονοϊού, αλλά και να επιστρέψει ο κόσμος στις κερκίδες. Διότι η σεζόν θα ξεκινήσει χωρίς την παρουσία θεατών.
“Ευχή μου είναι να υπάρχει κόσμος έστω και στο 20% της χωρητικότητας του γηπέδου. Είναι ωραίο να παίζεις με κόσμο, αλλιώς θα είναι σαν να παίζεις κάθε Κυριακή φιλικό”. δήλωσε.
Ο Παύλος Νώντας χαρακτήρισε ερωτηματικό τον 1ο όμιλο της Γ’ εθνικής μπάσκετ, στο οποίο τοποθετήθηκε η Καλαμάτα B.C, μαζί με τις: Παναχαΐκή, Γλαύκο, Ακράτα, Ερμιόνη, Τρίπολη, Δίων Κυπαρισσίας, Σφήκα Αμαλιάδας, Αίολο Αγυιάς, Εργοτέλη, Ηράκλειο και ΕΑ Πατρών. H κλήρωση των αγώνων θα γίνει την πρώτη μέρα του Σεπτεμβρίου.

Το ρόστερ

Δέκα παίκτες απέκτησε η Καλαμάτα B.C. στο θερινό μεταγραφικό παζάρι. Ο λόγος για τους Γιώργο Πολίτη, Αρη Σκοπετο, Βαγγέλη Γαβρίλη, Ελιο Τόσκα, Σαράντο Σαραντόπουλο, Νίκο Σταυρινό, Γιώργο Νάκη, Αντώνη Μπαϊρακτάρη, Σπύρο Σαλάι και Νάσο Περρωτή. Ξεχωρίζουν οι προσθήκες των Περρωτή που έχει εμπειρία από Β’ και Γ’ εθνική, αλλά και των Σαλάι, Νάκη που έπαιζαν στην Α2 με την Καρδίτσα. Από πέρυσι συνεχίζουν οι Ιωσήφ Μπούσι, Μάριος Ζύμπας, Σταύρος Πετρίδης, Δημήτρης Τσικούρης, Νίκος Φραγγέας, Δημήτρης Καλογερόπουλος και Γιώργος Μπάκας.

Ανοιχτό για μία ακόμα μεταγραφή

Για τους στόχους της νέας σεζόν μίλησε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ και ο Ηλίας Κάτσαρης. Ο πρόεδρος της Καλαμάτας B.C. ευχήθηκε αρχικά να γίνει ένα καλό πρωτάθλημα και πρόσθεσε ότι: “Eχουμε δυνατό ρόστερ, θεωρητικά το καλύτερο τα τελευταία χρόνια και πιστεύω ότι θα πάμε αρκετά καλά. Σαν διοίκηση έχουμε κάνει μεγάλο αγώνα και ήδη έχουμε κάνει υπέρβαση. Ισως κάνουμε μία ακόμα μεταγραφή στη θέση 1”. Από πλευράς διοίκησης στον χθεσινό αγιασμό παρευρέθηκαν και οι Γιώργος Γεωργακίλας, Βασίλης Μυλωνάς, Νίκος Κυριακουλάκος, Βασίλης Κονταργύρης και Κώστας Καρούτας. Τον αγιασμό έκανε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας - αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς.