Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2020 14:38

Ποσειδώνας – Ολυμπιακός πριν από 36 χρόνια

Γράφτηκε από τον
Ποσειδώνας – Ολυμπιακός πριν από 36 χρόνια

Πριν από 36 χρόνια, το Σεπτέμβριο του 1984 ο Ποσειδώνας είχε δώσει ένα σημαντικό φιλικό ματς απέναντι σε μια από τις μεγάλες ομάδες της χώρας.


Η σπουδαία τότε Μεσσηνιακή ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, που ετοιμαζόταν για την συμμετοχή της στην Β’ εθνική, είχε αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό.
Ο αγώνας είχε γίνει στο Κλειστό της Παραλίας στο πλαίσιο της πρεμιέρας του τουρνουά “Α’ Ποσειδώνια” που είχε διοργανώσει ο ΝΟΚ σε συνεργασία με την Τοπική Επιτροπή Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Καλαμάτας.
Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν επικρατήσει με 102-55 (ημίχρονο 52-29) και στην συνέχεια κατέκτησαν το τουρνουά, στο οποίο συμμετείχαν ακόμη ο Απόλλωνας Πατρών και ο Μίλωνας.
Στον Ολυμπιακό έπαιζαν κάποια σημαντικά ονόματα της εποχής όπως οι Καμπούρης, Ραφτόπουλος, Σαμπάνης, Κουκής και Παπαχριστόπουλος. Με την ομάδα του Πειραιά αγωνίστηκαν ακόμη οι Τιγκόπουλος, Δ. Και Π. Οικονομόπουλος, Σταυρόπουλος, Κωνσταντέλλος.
Για τον Ποσειδώνα ο Ντίνος Κουμανάκος είχε στην διάθεσή του τους Κοσμόπουλο, Γιαννακόπουλο, Τσελεπίδη, Γεωργουλάκο, Σφακιανάκη, Φραγκέα, Μπεσή, Πολίτη, Δημόπουλο, Χανόπουλο, Τζαμουράνη και Ζερβάκη.
Η φωτογραφία είναι του προέδρου της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Σταύρου Κουκάκη, από το βιβλίο του “Το ταξίδι των αναμνήσεων” το οποίο θα κυκλοφορήσει τα Χριστούγεννα και περιλαμβάνει πλούσια στοιχεία και φωτογραφικό υλικό από την πορεία των ομάδων μπάσκετ της περιφέρειάς μας στο χρόνο.