Τετάρτη, 04 Νοέμβριος 2020 10:44

Η ΕΟΚ... πρόλαβε την ανακοίνωση της ΓΓΑ

Γράφτηκε από τον
Η ΕΟΚ... πρόλαβε την ανακοίνωση της ΓΓΑ

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ανακοίνωσε τη Δευτέρα το απόγευμα την αναστολή των πρωταθλημάτων.

Η ΕΟΚ, ωστόσο, είχε προλάβει την ΓΓΑ και από το πρωί είχε γνωστοποιήσει ότι μπαίνει “λουκέτο” στα πρωταθλήματα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. “Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΟΚ συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα Δευτέρα 2/11 με σκοπό την εκτίμηση της κατάστασης που δημιουργείται στον χώρο του αθλητισμού μετά τις ανακοινώσεις των νέων μέτρων της Πολιτείας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Με βασικό δεδομένο την απαγόρευση εισόδου στα κλειστά γυμναστήρια και συνυπολογίζοντας τον περιορισμό των μετακινήσεων, αλλά και τα διαρκώς αυξανόμενα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε ομάδες, αποφασίστηκε η αναστολή όλων των διοργανώσεων που τελούνται υπό την αιγίδα της ΕΟΚ, πρωταθλημάτων και κυπέλλων, μέχρι την λήξη των μέτρων αυτών”, αναφέρει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι δεν θα αγωνιστούν, τουλάχιστον, για ένα μήνα η Καλαμάτα Β.C και ο Δίων Κυπαρισσίας, που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής μπάσκετ ανδρών και ο Αρις Καλαμάτας
στην Α2 γυναικών. Και στα δύο πρωταθλήματα έχουν γίνει τρεις αγωνιστικές. Η ομάδα της Κυπαρισσίας ωστόσο έχει δώσει μόνο ένα παιχνίδι, αυτό στην πρεμιέρα με το Διαγόρα Ρόδου. Και αυτό γιατί τη δεύτερη αγωνιστική είχε ρεπό, ενώ το κυριακάτικο ματς με τον Γλαύκο στην Πάτρα αναβλήθηκε λόγω κρουσμάτων κορονοϊού στην πατρινή ομάδα.
“Λουκέτο” μπαίνει φυσικά και στα πρωταθλήματα που διοργανώνει η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.