Σάββατο, 07 Νοέμβριος 2020 13:16

BASKET LEAGUE: Ξεχωρίζει το ματς Περιστέρι – ΑΕΚ

Γράφτηκε από τον
BASKET LEAGUE: Ξεχωρίζει το ματς Περιστέρι – ΑΕΚ

Μετά την αναστολή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ των ανδρών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, το σαββατοκύριακο (7-8/11) θα υπάρχει αγωνιστική δράση για την
3η αγωνιστική της Basket League.

Αρχικά, ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθούν αγώνες για το Κύπελλο Ελλάδας, αλλά από τη στιγμή που αυτοί δεν θα πραγματοποιηθούν, το κενό καλύφθηκε με το ρόγραμμα της Α1 ανδρών στο μπάσκετ. To lockdown στην Ελλάδα, το οποίο τίθεται σε ισχύ από σήμερα Σάββατο (6/11) δεν επηρεάζει την αγωνιστική δράση στην Basket League, με απόφαση της Κυβέρνησης. Πάντως, μόνο τρεις αναμετρήσεις θα διεξαχθούν το σαββατοκύριακο, καθώς οι άλλες τρεις έχουν αναβληθεί για διαφορετικούς λόγους και θα οριστούν σε άλλη ημερομηνία από τον ΕΣΑΚΕ.
Σήμερα Σάββατο, 7 Νοεμβρίου, στις 17:00, το Μεσολόγγι υποδέχεται τον Ιωνικό Νικαίας. Οι νεοφώτιστοι μετρούν δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες, καθώς στην πρεμιέρα επικράτησαν εντός έδρας με 73-70 του Άρη, ενώ στη 2η αγωνιστική πέρασαν νικηφόρα από τη Ρόδο, νικώντας με 66-77 τον Κολοσσό. Στόχος της ομάδας του Ντίνου Καλαμπάκου είναι το τρία στα τρία απέναντι στην ομάδα της Νίκαιας που μετρά δύο ήττες σε δύο αγώνες. Οι Πειραιώτες προέρχονται από δύο εντός έδρας ήττες με μεγάλη διαφορά και συγκεκριμένα από την ΑΕΚ στην πρεμιέρα με 68-81 και από το Περιστέρι για τη 2η αγωνιστική, με 75- 80. Σήμερα το Περιστέρι φιλοξενεί την ΑΕΚ στις 19:30, στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου». Το ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής αναμένεται να προσφέρει υψηλό θέαμα, με τη «μάχη» ανάμεσα στις δύο ομάδες να κρίνεται αμφίρροπη. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με το... δεξί (84-81) επί του Κολοσσού και εν συνεχεία πήραν το δίπλό στο «Σοφία Μπεφόν» (75-80) επί του Ιωνικού Νικαίας. Στο Περιστέρι, όλοι οι παίκτες και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας βρέθηκαν αρνητικοί σε κορονοϊό στα πρόσφατα τεστ που υποβλήθηκαν. Ο σέντερ του Περιστερίου, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, έδωσε το έναυσμα για νίκη απέναντι στους «κιτρινόμαυρους» δηλώνοντας: «Ξέρουμε τον βαθμό δυσκολίας της αναμέτρησης, αλλά έχουμε την ποιότητα, την διάθεση και την επιθυμία να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα, απέναντι σ’ έναν πολύ δυνατό αντίπαλο». Στον αντίποδα, η ΑΕΚ που προέρχεται από νίκη στον πρώτο αγώνα της στο Basketball Champions League, επί της Χάποελ Χολόν στο ΟΑΚΑ, είχε πάρει το ροζ φύλλο αγώνα (68- 81) επί του Ιωνικού και εν συνεχεία νίκησε με 87-68 τη Λάρισα, στο ΟΑΚΑ. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Γιόνας Ματσιούλις για την ΑΕΚ. Ο Λιθουανός δεν συμμετείχε στην προπόνηση της Πέμπτης (5/11), καθώς συνεχίζει να αισθάνεται ενοχλήσεις στη μέση, εξαιτίας των οποίων αγωνίστηκε μόλις για 6 λεπτά κόντρα στη Χάποελ Χολόν. Αύριο Κυριακή, 8 Νοεμβρίου, θα διεξαχθεί η αναμέτρηση Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, με το τζάμπολ να έχει οριστεί για τις 19:30. Οι «πράσινοι» έχουν δώσει έναν αγώνα, με τη Λάρισα στην πρεμιέρα, στο ΟΑΚΑ, όταν και επικράτησαν με 69-60. Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε στην πρώτη αγωνιστική με 75-57 στο Ιβανώφειο από τον συμπολίτη του, Ηρακλή. Αδιαφιλονίκητο φαβορί είναι ο πρωταθλητής Ελλάδας Παναθηναϊκός, που μετά τον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας το βράδυ της Παρασκευής (6/11) στο ΟΑΚΑ, αναμένεται να έχει εύκολο απόγευμα Κυριακής απέναντι στο σύνολο του Κώστα Μέξα. Ο ΕΣΑΚΕ είχε ανακοινώσει τρεις αναβολές από το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής. Συγκεκριμένα, αναβλήθηκε ο αγώνας Ηρακλής-Κολοσσός Ρόδου, λόγω του lockdown στη Θεσσαλονίκη και πριν αποφασιστεί το lockdown σε όλη τη χώρα. Αναβλήθηκε επίσης η αναμέτρηση Λαύριο-Άρης λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού των γηπεδούχων, καθώς και η αναμέτρηση Λάρισα-Προμηθέας Πατρών, αφού και οι Αχαιοί έχουν «χτυπηθεί» από τον κορονοϊό.

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής της Basket League έχει ως εξής:
BASKET LEAGUE
3η αγωνιστική

Σάββατο
Μεσολόγγι - Ιωνικός Νικαίας (5 μ.μ.)
Περιστέρι - ΑΕΚ (7.30 μ.μ.)
Κυριακή
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ (7.30 μ.μ.)
* Θα οριστούν σε άλλη ημερομηνία οι συναντήσεις Ηρακλής–Κολοσσός, Λαύριο–Άρης και Λάρισα–Προμηθέας Πατρών.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΑΕΚ 4
-. Μεσολόγγι 4
-. Περιστέρι 4
4. Παναθηναϊκός 2
-. Λάρισα 2
-. Ηρακλής 2
-. Κολοσσός 2
-. Ιωνικός 2
9. Αρης 1
10. ΠΑΟΚ 1
11. Λαύριο -
12. Προμηθέας Πατρών -
* Ενα ματς λιγότερο έχουν Παναθηναϊκός, Ηρακλής, Αρης, ΠΑΟΚ ενώ δεν έχουν αγωνιστεί ακόμη Λαύριο και Προμηθέας.