Σάββατο, 24 Μάιος 2014 07:28

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ: Να σφραγίσει τον τίτλο θέλει σήμερα ο Ακάδημος, υποδέχεται στην Τέντα τους Δρομείς Τρίπολης

Γράφτηκε από τον
Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ: Να σφραγίσει τον τίτλο θέλει σήμερα ο Ακάδημος, υποδέχεται στην Τέντα τους Δρομείς Τρίπολης

Αρχίζει απόψε στις 8 στην Τέντα η διαδικασία των τελικών της μεγάλης τοπικής κατηγορίας της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ με το παιχνίδι των πρωτοεμφανιζόμενων σε αυτόν του πρώτου της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου Ακάδημου Καλαμάτας και του δεύτερου Συλλόγου Δρομέων Υγείας Τρίπολης.


Το πιο σημαντικό στοιχείο του τελικού που ανεβάζει το ενδιαφέρον του στα ύψη είναι ότι σε περίπτωση νίκης του Ακάδημου τότε η Καλαματιανή ομάδα θα είναι η πρωταθλήτρια της φετινής χρονιάς. Και αυτό γιατί έχει επικρατήσει των Δρομέων στην κανονική περίοδο με 66-59 στην Τρίπολη (14 Δεκεμβρίου 2013) και 59-50 στην Τέντα(22 Μαρτίου 2014), αποτελέσματα τα οποία μεταφέρει στη σειρά των τελικών και τα οποία του δίνουν επιπλέον σημαντικό προβάδισμα και στο ψυχολογικό κομμάτι.
Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος τώρα, ο Ακάδημος στην προσπάθεια να κάνει το  3-0 θα παραταχθεί τελικά χωρίς τον τραυματία Γιώργο Γιαννουκάκη και με όλους τους υπόλοιπους παίκτες του πάντως να είναι στην διάθεση του τεχνικού τους Ζαχαρία Πλατάνα. Αντίθετα ο προπονητής του Συλλόγου Δρομέων Μιχάλης Βερβαινιώτης δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορέσει να υλοποιήσει τις όποιες σκέψεις έχει και θεωρεί ότι μπορούν να οδηγήσουν την ομάδα του στην επιτυχία.
Αν πρέπει να υπάρξουν προγνωστικά λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση που σίγουρα θα παρακολουθήσουν πολύ φίλοι των δύο υποψηφίων πρωταθλητών και του ερασιτεχνικού μπάσκετ, τότε αυτά δίνουν το προβάδισμα της νίκης και του τίτλου στους Καλαματιανούς, ειδικά αν καταφέρουν να ξεπεράσουν τους 60 πόντους στην επίθεση τους. Πάντως και οι φιλοξενούμενοι θα προσπαθήσουν με την απόδοσή τους να εξαντλήσουν τις όποιες πιθανότητες νίκης τους ανήκουν ώστε να δώσουν νέο ενδιαφέρον στην υπόθεση του φετινού τίτλου.
Πρώτος τέλος διαιτητής της αποψινής “μάχης” είναι ο Κυριάκος Ταβουλαρέας και δεύτερος ο Γιάννης Κυριακόπουλος.