Δευτέρα, 18 Ιανουάριος 2021 17:45

Μπαρτζώκας: «Ο αγώνας στη Γαλλία θα δείξει αν πήραμε το μάθημά μας»

Γράφτηκε από τον
Μπαρτζώκας: «Ο αγώνας στη Γαλλία θα δείξει αν πήραμε το μάθημά μας»

Παιχνίδι που θα δείξει αν ο Ολυμπιακός προοδεύει, χαρακτήρισε το αυριανό εξ’ αναβολής με την Βιλερμπάν ο Γιώργος Μπαρτζώκας, κατά την αναχώρηση της ομάδας.

Ο Ολυμπιακός αναχώρησε για την Γαλλία, όπου αύριο (19/01, 21.45) θα αναμετρηθεί με την Βιλερμπάν, στο πλαίσιο της εξ’ αναβολής αναμέτρησης της 10ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Λίγο πριν την αναχώρηση, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, έκανες τις καθιερωμένες δηλώσεις και αναφερόμενος αν η ομάδα πήρε το… μάθημά της από την ήττα της Παρασκευή, τόνισε: «Ελπίζουμε… Ποτέ δεν ξέρεις. Το παιχνίδι είναι πάντα η απόδειξη για το αν μια ομάδα προοδεύει, είναι έτοιμη, αποφασιστική και κατακτά τους στόχους της. Οπότε ο αγώνας θα αποδείξει αν έχουμε, σε εισαγωγικά, πάρει το μάθημά μας. Θα ήθελα να πω πως για εμένα η ήττα από την Βιλερμπάν δεν ήταν μόνο προϊόν υποτίμησης της αντιπάλου ή χαλαρής προσέγγισης, αλλά και καλής εμφάνισης των αντιπάλων. Εξακολουθώ να πιστεύω πως είναι καλή ομάδα η Βιλερμπάν, ανεξάρτητα από την βαθμολογική της θέση. Είναι μια ομάδα με ταλέντο και αθλητικότητα».

Ερωτηθείς για το αν το πλάνο στο προηγούμενο ματς ήταν σωστό, αλλά δεν εφαρμόστηκε σωστά, ή θα χρειαστεί να αναθεωρήσει κάποια κομμάτια του εν όψει της αυριανής (19/01) αναμέτρησης, απάντησε: «Και τα δύο. Προφανώς δεν φέρουν ευθύνη μόνο οι παίκτες για ένα αρνητικό αποτέλεσμα, φέρουν και οι προπονητές. Άρα και η τακτική που είχαμε εμείς δεν ήταν η κατάλληλη. Κάνουμε κάποιες αλλαγές, όμως, είναι σημαντικό, και δεν το χρησιμοποιώ ως δικαιολογία, ότι οι δύο πιο hustle παίκτες που έχουμε, ο Παπανικολάου και ο Μάρτιν ήταν έξω από παιχνίδι. Και ήταν ένα ματς που πήγε καθαρά σε αυτό, στην ένταση και την επαφή. Είναι δύο παίκτες που σημαντικοί για εμάς σε αυτό».

Τέλος επεσήμανε: «Εμείς για να γίνουμε η ομάδα που πρέπει να είμαστε, πρέπει να είμαστε καλοί μετά από νίκες. Θεωρώ πως μετά από ήττες όλες οι ομάδες συσπειρώνονται και έχουν έναν λόγο παραπάνω για να αποδείξουν πράγματα. Όμως, εμείς προερχόμασταν από τρεις σερί νίκες, έπρεπε να κάνουμε μια νίκη στο γήπεδό μας και δεν την κάναμε. Εγώ πιστεύω πως θα αλλάξουμε επίπεδο όταν κάνουμε αυτό… Όταν κερδίζουμε τα ματς που πρέπει να πάρουμε οπωσδήποτε».

Πηγή: sport-fm.gr