Δευτέρα, 01 Μάρτιος 2021 15:55

ΣΕΦ: Χρηματοδότηση 2,5 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια για ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου

Γράφτηκε από τον
ΣΕΦ: Χρηματοδότηση 2,5 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια για ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου

Τα έργα για την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του ΣΕΦ ξεκινούν, καθώς εξασφαλίστηκε η απαραίτητη χρηματοδότηση των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής.

Όλα έτοιμα για την έναρξη εργασιών στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ, μετά και από την χρηματοδότηση ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής.

Η ανακοίνωση:

"Ξεκινούν τα μεγάλα έργα στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, μετά και την εξασφάλιση της απαραίτητης χρηματοδότησης ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής.

Βασικός στόχος είναι η ανάπλαση του χώρου πέριξ των αθλητικών εγκαταστάσεων, με έμφαση στη χωροθέτηση περιπατητικών και ποδηλατικών διαδρομών και κατ’ επέκταση την αποκατάσταση της κυκλοφορίας των διερχομένων.

Παράλληλα, προχωρα η εκμίσθωση χώρων για τη δημιουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, γεγονός που θα δώσει αναπτυξιακή πνοή στην ευρύτερη περιοχή.

Τέλος, προχωρά, για πρώτη φορά, η εξυγίανση και συντήρηση των δικτύων απορροής και ύδρευσης, καθώς και η αποκατάσταση του συστήματος άντλησης και αναζωογόνησης των υδάτινων όγκων του καναλιού στην ακτή Δηλαβέρη.

Η ολοκλήρωση του έργου θα καταστήσει το Σ.Ε.Φ ελκυστικό προορισμό άθλησης και ψυχαγωγίας για τους πολίτες της Αττικής.

Επισημαίνεται ότι η ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου αποτελεί το πρώτο βήμα προς την υλοποίηση του ολιστικού σχεδίου ανάπτυξης του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας".

Πηγή: sport24.gr