Πέμπτη, 27 Μάιος 2021 18:02

Ο Βασίλης Σπανούλης επιστρέφει στην Εθνική Ελλάδας!

Γράφτηκε από τον

Η μεγάλη επιστροφή, είναι γεγονός! Ρικ Πιτίνο και Βασίλης Σπανούλης συναντήθηκαν και έδωσαν τα χέρια για την επιστροφή του Kill-Bill στην Εθνική Ελλάδας μετά από έξι χρόνια.

Ολοκληρώθηκε η πολυαναμενόμενη συνάντηση του Ρικ Πιτίνο με τον Βασίλη Σπανούλη, η οποία έγινε το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής μίλησε με τον Έλληνα γκαρντ, του εξήγησε το πλάνο του για την εθνική ομάδα και στη συνέχεια οι δύο άνδρες έδωσαν τα χέρια για να πορευθούν μαζί εν όψει του προολυμπιακού τουρνουά της Βικτόρια, με στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Οι δύο άνδρες είχαν προγραμματίσει τη συνάντησή ώστε ο Πιτίνο να έχει το "ναι" του Σπανούλη πριν προχωρήσει στην κλήση των 24 αθλητών που έχει δικαίωμα να δηλώσει στη FIBA.

Ανάμεσα στα ονόματα θα βρίσκονται και εκείνα των αδελφών Αντετοκούνμπο (Γιάννης, Θανάσης και Κώστας), ώστε ο Αμερικανός προπονητής να έχει εξασφαλίσει το δικαίωμα της χρησιμοποίησής τους σε περίπτωση που οι πορείες τους στα playoffs με τους Μπακς και τους Λέικερς ολοκληρωθούν πρόωρα.

Η επιστροφή του Σπανούλη στην εθνική ομάδα μετά από έξι χρόνια είχε, ουσιαστικά, προαναγγελθεί από τον ίδιο μέσω του sport24. Η τελευταία του διοργάνωση ήταν το Eurobasket 2015.