Πέμπτη, 03 Ιούνιος 2021 17:58

Ολυμπιακός: Ο Μουσταφά Φολ κοντά στους «ερυθρόλευκους»

Γράφτηκε από τον
Ολυμπιακός: Ο Μουσταφά Φολ κοντά στους «ερυθρόλευκους»

Ο Ολυμπιακός μετά την άρνηση του Τζοκ Λαντέιλ πέρασε στο εναλλακτικό πλάνο για τη θέση του σέντερ.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει εστιάσει την προσοχή του στον Μουσταφά Φολ ο οποίος αγωνιζόταν στην Βιλερμπάν. Ο γίγαντας των 218 εκατοστών είναι αυτός που απασχολεί έντονα τους «ερυθρόλευκους» και μάλιστα οι δύο πλευρές έχουν ξεκινήσεις τις απαραίτητες διαπραγματεύσεις.

Ο 29άχρονος σέντερ ξεχώρισε πέρυσι στην Euroleague και ειδικά στο πρώτο μισό της σεζόν πριν τον καταβάλλει η πανδημία. Ο Φολ σε 31 παιχνίδια είχε 8.8 πόντους με 70.1% στα δίποντα, 5.5 ριμπάουντ, 1.8 ασίστ και 0.9 μπλοκ.

Η αλήθεια είναι πως οι 7footers δεν ταιριάζουν στην φιλοσοφία του Μπαρτζώκα, ωστόσο το μπάσκετ αλλάζει κι ο 56άχρονος coach εξελίσσεται μαζί του.

Ο Φολ έτσι κι αλλιώς παρά το ύψος του (2.18) παίζει αρκετά καλά το pick 'n' roll, βασικό στοιχείο στην επιθετική λειτουργία των «ερυθρολεύκων», θεωρείται καλός πασέρ και στην άμυνα αποτελεί φόβητρο και μόνο που σηκώνει ψηλά τα χέρια του.

Αν τελικά ολοκληρωθούν με θετικό τρόπο οι διαπραγματεύσεις τις οποίες αποκάλυψε η «Live Sport» τότε θα είναι το δεύτερο διαδοχικό καλοκαίρι που ο Ολυμπιακός παίρνει παίκτη από την Βιλερμπάν αφού είχε προηγηθεί ο Λιβιό Ζαν Σαρλ.

Ο Γάλλος θα μοιραστεί τη θέση «5» με τον Χασάν Μάρτιν.

Πηγή: gazzetta.gr