Σάββατο, 12 Ιούνιος 2021 16:53

“Τρίποντα” στα δημοτικά σχολεία της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα το διήμερο 9-10 Ιουνίου, το Εκπαιδευτικό Αθλητικό Πρόγραμμα “Τρίποντα στα σχολεία” της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και την αιγίδα της F.I.B.A.


Το εν λόγω πρόγραμμα έγινε την πρώτη μέρα, στο 8ο Δημοτικό Σχολείο και την δεύτερη, στο 10ο Δημοτικό Σχολείο και απευθυνόταν σε αγόρια και κορίτσια Γ’ Δ’ Ε’ και ΣΤ’ τάξης, τα οποία χάρηκαν την συμμετοχή τους, γεμίζοντας τα προαύλια των σχολείων με τις χαρούμενες φωνές και το παιχνίδι τους.
Σκοπός του προγράμματος είναι η μύηση των μαθητών στη καλαθοσφαίριση και στόχος όσο περισσότερα παιδιά γίνεται να έρθουν σε επαφή με το άθλημα, , δίνοντάς τους παράλληλα το έναυσμα ν΄ ασχοληθούν πιο συστηματικά μ΄ αυτό.
Υπεύθυνος του προγράμματος ήταν ο ομοσπονδιακός προπονητής Θωμάς Χαρμπαλής, με άμεσο συνεργάτη τον προπονητή και καθηγητή των ΤΕΦΑΑ Σερρών, . Στέφανο Πέρκο, ενώ συμμετείχαν και τις δύο μέρες του προγράμματος οι τοπικοί προπονητές Μιχάλης Μπακογιάννης, Νίκος Αλειφέρης, Σπύρος Ψυχογιός και ο Περιφερειακός Προπονητής Γιάννης Χρυσανθόπουλος.
Να σημειωθεί ότι τη δεύτερη μέρα παρακολούθησε μέρος του προγράμματος και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος.
Σε κάθε παιδί που συμμετείχε, δόθηκε ένα μπλουζάκι με το λογότυπο του προγράμματος και της Ε.Ο.Κ., ενώ στα σχολεία που συμμετείχαν δόθηκαν μπάλες μπάσκετ.
“ Η Ε.Ο.Κ. μέσα από οργανωμένες δράσεις σ΄ όλη την Ελλάδα στοχεύει στην προώθηση, ανάπτυξη και προβολή του μπάσκετ, μαθαίνοντας το αγαπημένο άθλημα μας σε αγόρια και κορίτσια μικρής ηλικίας, μέσα από συγκεκριμένες αρχές και αξίες του αθλητισμού, όπως το ευ αγωνίζεσθαι, η αλληλεγγύη, ο σεβασμός και το fair-play”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.