Δευτέρα, 13 Σεπτέμβριος 2021 17:55

Ο Χριστοδούλου είναι ο εκλεκτός του Λιόλιου για να ηγηθεί της διαιτησίας

Γράφτηκε από τον

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πατρινός διαιτητής θα συναντηθεί σύντομα με το νέο πρόεδρο της ΕΟΚ και είναι το φαβορί για να αναλάβει την ΚΕΔ.

Το μπάσκετ στην Ελλάδα άλλαξε σελίδα από χθες. Ο Βαγγέλης Λιόλιος είναι πλέον ο πρόεδρος της ομοσπονδίας και μάλιστα έχοντας την απόλυτη στήριξη του διοικητικού συμβουλίου αφού 14 από τα 18 μέλη του, πρόσκεινται στην παράταξή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Gazzetta μία από τις πρώτες κινήσεις του νέου προέδρου είναι η αλλαγή σελίδας στην ελληνική διαιτησία. Ο Βαγγέλης Λιόλιος έχει κατανοήσει το πρόβλημα που υπήρχε στον τρόπο λειτουργίας και θέλει να τον αλλάξει.

Ο Χρίστος Χριστοδούλου είναι ο εκλεκτός για να τρέξει τα ζητήματα της νέας ΚΕΔ. Οι δύο άντρες κατάγονται από την Πάτρα και συνδέονται με φιλία πολλών ετών. Μετά από τόσα χρόνια υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη αλλά έτσι κι αλλιώς αναφερόμαστε σε έναν από τους κορυφαίους Έλληνες διαιτητές.

Λιόλιος και Χριστοδούλου έχουν ήδη μιλήσει αρκετές φορές για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο, ωστόσο οι όποιες κουβέντες ήταν σε θεωρητικό επίπεδο αφού το αποτέλεσμα των εκλογών εκκρεμούσε.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Gazzetta ο Χρίστος Χριστοδούλου σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο της ανάληψης της συγκεκριμένης θέσης, αλλά δεν πρόκειται να πάρει οποιαδήποτε απόφαση πριν γίνει κάποιο επίσημο ραντεβού.

Ο Πατρινός ρέφερι θέλει να γνωρίζει κάθε λεπτομέρεια και φυσικά να αισθανθεί πως θα έχει τον απόλυτο έλεγχο, δεν θα δέχεται παρεμβάσεις και φυσικά θέλει ο ίδιος να δημιουργήσει την δική του ομάδα με συνεργάτες που γνωρίζει και εμπιστεύεται.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξει ραντεβού των δύο αντρών προκειμένου να συζητήσουν το σενάριο και ακολούθως θα αποφασίσουν.

Πίεση χρόνου λόγω Euroleague και Basket League

Ο Χρίστος Χριστοδούλου είναι 55 ετών και παραμένει ενεργός διαιτητής στην Euroleague στην οποία ανήκει εδώ και 20 χρόνια. Ο Ελληνας ρέφερι αποτελεί έναν από τους καλύτερους διαιτητές, ωστόσο η διοργανώτρια Αρχή δείχνει να κάνει μία στροφή προς το «νέο αίμα». Για αυτό άλλωστε έλειψαν και οι Λαμόνικα, Ιερεθουέλο, Χριστοδούλου από το περσινό Final 4 στην Κολωνία.

Στην Euroleague ΔΕΝ υπάρχει όριο ηλικίας. Οι διοργανωτές ενημερώνουν τους διαιτητές με τους οποίους συνεχίζουν και για τη σεζόν 2021-22 ο Χριστοδούλου βρίσκεται ανάμεσά τους.

Δεν υπάρχει κανένας νομικό εμπόδιο που να απαγορεύει την διπλή ενασχόληση, ωστόσο ο Πατρινός διαιτητής βάζει την ηθική πάνω από όλα και αν πει το «ναι» στον Βαγγέλη Λιόλιο θα ενημερώσει τον Τζόρντι Μπερτομέου και τον Ρίτσαρντ Στόουκς πως αποχωρεί.

Αυτό θα το κάνει πριν την έναρξη της σεζόν (31/09) ενώ υπάρχει πίεση χρόνου και λόγω της έναρξης της Basket League (02/10).

Ο Χριστοδούλου είναι το φαβορί για να αναλάβει τα ηνία της ελληνικής διαιτησίας. Να την δημιουργήσει από την αρχή όπως θέλει και με τους συνεργάτες που επιθυμεί. Λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές αλλά θα πρέπει να θεωρούμε δεδομένο πως θα υπάρχουν βαθμολογίες στους ρέφερι κάθε αγώνα οι οποίες αναλόγως θα κρίνουν και την πορεία τους στις διοργανώσεις.

Επίσης τα μέλη που βρίσκονταν μέχρι πρότινος στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας (Συμεωνίδης, Κ. Κορομηλάς, Ζαβλανός, Ταβουλαρέας, Μητσόπουλος) θα αποτελέσουν παρελθόν.

Το σύντομο βιογραφικό του

Ο Χρίστος Χριστοδούλου είναι από την Πάτρα και ξεκίνησε την διαιτησία το 1991. Στην Α1 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του το 1997 και τέσσερα χρόνια αργότερα έγινε διεθνής. Εκτοτε σφυρίζει μέχρι και σήμερα στην Euroleague έχοντας πέντε Final 4 στο βιογραφικό με αποκορύφωμα τον τελικό του 2014 ανάμεσα σε Μακάμπι και Ρεάλ Μαδρίτης.

Επίσης έχει σφυρίξει και στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο και στο Ρίο.