Πέμπτη, 11 Νοέμβριος 2021 15:58

Ελληνορωσικές μάχες στην Euroleague

Γράφτηκε από τον

Η 9η αγωνιστική βρίσκει τον Ολυμπιακό μία θέση κάτω από την κορυφή και τον Παναθηναϊκό μία θέση πάνω από την τελευταία και έτοιμους για ελληνορωσικούς «εμφύλιους».

Οι «πράσινοι» αγωνίζονται σήμερα στις 9. μ.μ. στο ΟΑΚΑ, με αντίπαλο την Ούνιξ Καζάν, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» δοκιμάζονται στην Αγία Πετρούπολη κόντρα στη Ζενίτ. την Παρασκευή (7 μ.μ.). Στην Κωνσταντινούπολη, απέναντι στη Φενερμπαχτσέ δοκιμάζεται η πρωτοπόρος Αρμάνι Μιλάνο την Παρασκευή (12/11), με τον Ολυμπιακό να ελπίζει σε «στραβοπάτημα» της ομάδας του Έτορε Μεσίνα και του Κωνσταντίνου Μήτογλου για να την «πιάσει» σε περίπτωση που πάρει το «διπλό» στην Αγία Πετρούπολη. Την Πέμπτη (11/11), δύο Έλληνες προπονητές θα βρίσκονται όρθιοι στους απέναντι πάγκους, όταν η ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη φιλοξενεί τη Μακάμπι Τελ Αβίβ του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Την ίδια ημέρα, στο Βελιγράδι, με αντίπαλο τον Ερυθρό Αστέρα, αγωνίζεται η Βιλερμπάν, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται την χωρίς νίκη Ζαλγκίρις Κάουνας, την Παρασκευή (12/11).

Αναλυτικά:
Έναν ιδιαίτερο αγώνα αποτελεί το ματς κόντρα στην Ούνιξ για τον Δημήτρη Πρίφτη. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού πέρασε τις τέσσερις τελευταίες σεζόν στην ομάδα του Καζάν, ενώ και ο Οκάρο Ουάιτ φόρεσε τη φανέλα της Ούνιξ την περασμένη σεζόν. Ο Παναθηναϊκός αναζητά την 3η νίκη του σε 9 αγωνιστικές και θέλει να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις μετά τις διαδοχικές ήττες του από Βιλερμπάν και Ερυθρό Αστέρα.
Ουσιαστικά, η τελευταία νίκη των «πρασίνων» στη Euroleague καταγράφηκε στις 27 Οκτωβρίου (95-69) επί της Αναντολού Εφές, στο ΟΑΚΑ. Στον αντίποδα, η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς προέρχεται από ήττα στον αγώνα με τη Βιλερμπάν στη Γαλλία, ενώ πριν μετρούσε δύο σερί νίκες. Οι Ρώσοι θα πάρουν θέση στο τζάμπολ με ρεκόρ νικών - ηττών 3-5. Οι φροντ λάιν των δύο ομάδων είναι ισχυρές και πολλά θα κριθούν στη ρακέτα, αλλά ενδιαφέρον παρουσιάζει και η μονομαχία του Ντάριλ Μέικον με τον Λορένζο Μπράουν.
Μετρώντας έξι εντός έδρας νίκες σε ισάριθμους αγώνες στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός αναζητά το πρώτο εκτός έδρας θετικό αποτέλεσμα, καθώς έχει ηττηθεί στη Βαρκελώνη και στη Μόσχα. Η ομάδα του Μπαρτζώκα προέρχεται από σερί τριών νικών, έχει το «μομέντουμ», ενώ μετρά και μία περισσότερη νίκη από τη Ζενίτ (5-3). Στη δεύτερη θέση, όπου βρίσκεται ο Ολυμπιακός στον βαθμολογικό πίνακα, έχει προκύψει πενταπλή ισοβαθμία, ενώ μόνη πρώτη με 7 νίκες - 1 ήττα είναι η Αρμάνι Μιλάνο. Στο μεταξύ, έναν γνώριμό τους θα βρουν οι παίκτες του Ολυμπιακού στην Αγία Πετρούπολη, τον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, ο οποίος αγωνίστηκε στην ομάδα του Πειραιά την αγωνιστική περίοδο 2019-20. Τάιλερ Ντόρσεϊ και Τζόρνταν Λόιντ, αποτελούν τους σκόρερ των δύο ομάδων, με τον πρώτο να μετρά 12,9 πόντους και τον δεύτερο 13,9 μέσο όρο ανά αγώνα μέχρι στιγμής στη διοργάνωση. Ο Ντόρσεϊ ήταν διψήφιος και στα έξι τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού στη Euroleague, ενώ στη νίκη επί της Μονακό είχε 18 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ.
Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής στη Euroleague έχει ως εξής:

Πέμπτη

Παναθηναϊκός - Ούνικς Καζάν (Ρωσία)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) - Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) - Βιλερμπάν (Γαλλία)
Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία) - Αναντολού Εφές (Τουρκία)
Μπαρτσελόνα (Ισπανία) - Μπασκόνια (Ισπανία)

Παρασκευή

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία) - Ολυμπιακός
Φενέρμπαχτσε (Τουρκία) - Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)
Μονακό (Γαλλία) - Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) - Ζάλγκιρις Κάουνας (Λιθουανία)


Η βαθμολογία
1. Αρμάνι Μιλάνο 7-1
2. Μπαρτσελόνα 6-2
-. Βιλερμπάν 6-2
-. Ρεάλ Μαδρίτης 6-2
-. Ολυμπιακός 6-2
-. Μακάμπι Τελ Αβίβ 6-2
7. Ζενίτ Αγίας Πετρ. 5-3
8. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 4-4
-. Μονακό 4-4
10. Μπασκόνια 3-5
-. Μπάγερν Μονάχου 3-5
-. Ούνικς Καζάν 3-5
-. Φενερμπαχτσέ 3-5
-. Ερυθρός Αστέρας 3-5
-. Άλμπα Βερολίνου 3-5
16. Αναντολού Εφές 2-6
-. Παναθηναϊκός 2-6
18. Ζαλγκίρις Κάουνας 0-8