Κυριακή, 13 Φεβρουάριος 2022 11:40

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ: Για το διπλό στην Πάτρα η Καλαμάτα B.C., εντός ο Δίωνας με ΣΔΥ Τρίπολης

Γράφτηκε από τον

Το εμπόδιο του Γλαύκου καλείται να ξεπεράσει σήμερα Κυριακή στις 5 μ.μ. η Καλαμάτα B.C. ώστε να παραμείνει σε τροχιά κορυφής στον 1ο όμιλο της Γ’ εθνικής μπάσκετ.

Η μεσσηνιακή ομάδα προέρχεται από την εντός έδρας ήττα με 58-62 από την Παναχαϊκή και θέλει να “ρεφάρει” στην Πάτρα.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν επίσης με ήττα τον δεύτερο γύρο (87-76 από τη Σφήκα Αμαλιάδας) και είναι μια ομάδα που θα δώσει μάχη για την παραμονή. Η Καλαμάτα B.C. ισοβαθμεί στην πρώτη θέση με τον Αίολο Αγυιάς, που έχει όμως ένα ματς λιγότερο, όπως και ο τρίτος της βαθμολογίας Διαγόρας Ρόδου, με τον οποίο θα λύσουν τις διαφορές τους σήμερα στη Ρόδο.
Κάτι που σημαίνει ότι ένας από τους δύο θα έχει απώλεια βαθμών, την οποία θέλει να εκμεταλλευτεί η Καλαμάτα B.C. Στη Κυπαρισσία, ο Δίων επιστρέφει στη δράση μετά την ταλαιπωρία με τον κορονοϊό και υποδέχεται στις 5 μ.μ. τον ΣΔΥ Τρίπολης στο ντέρμπι της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Ενα κρίσιμο βαθμολογικά ντέρμπι για τους γηπεδούχους, όσον αφορά την παραμονή.

Ενίσχυση στη ρακέτα με Γιώργο Οικονόμου

Η μεσσηνιακή ομάδα θα παρουσιαστεί ενισχυμένη στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, καθώς συμφώνησε με τον 37χρονο σέντερ Γιώργο Οικονόμου, που έρχεται για να δώσει λύσεις στη ρακέτα.
Η ανακοίνωση του συλλόγου για τη συμφωνία με τον πολύπειρο μπασκετμπολίστα αναφέρει: “Ο Δίων Κυπαρισσίας ανακοινώνει την συνεργασία με τον center Γιώργο Οικονόμου για τον β γύρο του πρωταθλήματος Γ εθνικής. Ο 37χρονος σέντερ (2.02μ.) έρχεται να δώσει με τις ικανότητές του και με την εμπειρία του στο πιο νεανικό ρόστερ της κατηγορίας αυτό που χρειαζόμαστε για την επίτευξη των στόχων μας Έχει αγωνιστεί στο παρελθόν σε Δραπετσώνα, Νικόπολη, Ένωση Ιλίου, Βουλιαγμένη, Ιωνικό Νικαίας, Αρίονα, Πορφύρα, Νίκη Αμαρουσίου, Αιγάλεω και την τελευταία διετία έπαιξε στη Β’ Εθνική με την ΑΕΝΚ. Το ΔΣ του συλλόγου μας τον καλωσορίζει στην μεγάλη οικογένεια του Δίωνα και του εύχεται υγεία και επιτυχίες”.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Κυριακή

Παναχαϊκή – Ηφαιστος/ Αχιλλέας
Λιότσιος, Ασημακάκη
Διαγόρας Ρόδου – Αίολος Αγυιάς
Καλογερόπουλος, Μαρτινάκος
Δίων Κυπαρισσίας – ΣΔΥ Τρίπολης
Κωστής, Λιαρομάτης
Εργοτέλης – Σφήκα Αμαλιάδας
Μπούκας, Ραπτογιάννης
Γλαύκος – Καλαμάτα B.C.
Τζιμινίδης, Πεδερτζόγλου
* Ολα τα ματς θα ξεκινήσουν στις 5 μ.μ. εκτός από το Διαγόρας Ρόδου – Αίολος Αγυιάς (2 μ.μ.)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 10 αγώνες)
1. Καλαμάτα Β.C 17
-. Αίολος Αγυιάς 17
3. Διαγόρας Ρόδου 16
-. Εργοτέλης 16
-. Σφήκα Αμαλιάδας 16
6. ΣΔΥ Τρίπολης 13
-. Παναχαϊκή 13
-. Γλαύκος 13
9. Ηφαιστος/ Αχιλλέας 12
10. Δίων Κυπαρισσίας 11
* Εναν αγώνα λιγότερο έχουν Ηφαιστος/ Αχιλλέας, Διαγόρας Ρόδου, Αίολος Αγυιάς και Δίων Κυπαρισσίας.