Τετάρτη, 16 Μάρτιος 2022 15:25

ΜΠΑΣΚΕΤ: Επιτυχία για δύο Μεσσήνιους στην Κύπρο

Γράφτηκε από τον

Σπουδαία επιτυχία για τον Θανάση Γεωργίου στην Κύπρο...

Ο καλαματιανός προπονητής μπάσκετ αναδείχθηκε πρωταθλητής στη Β2 κατηγορία με την ομάδα Youth Stars, κάνοντας το 2-0 στις νίκες απέναντι στον Α.Ο. Αραδίππου.
Οι Youth Stars επικράτησαν εντός έδρας του Α.Ο. Αραδίππου με 59-56 και συμπλήρωσαν τις απαιτούμενες δύο νίκες για να στεφθούν πρωταθλητές, αφού είχαν επικρατήσει και στον πρώτο αγώνα, εκτός έδρας με 72-63.

Γεωργίου και Σαρουσαβίδης κατέκτησαν το πρωτάθλημα στη Β2 κατηγορία

Οι πρωταθλητές, που κέρδισαν παράλληλα και την άνοδό τους στη Β1 κατηγορία, είχαν τερματίσει τρίτοι στην κανονική περίοδο με 17 βαθμούς, ισόβαθμοι με την Pagecorp Group ΕΝΑΑΘ, έχοντας απολογισμό εφτά νίκες και τρεις ήττες, ενώ ο Α.Ο. Αραδίππου ήταν πρώτος χωρίς ήττα!
Στα ημιτελικά οι Youth Stars απέκλεισαν με δυο νίκες την Pagecorp Group ΕΝΑΑΘ και πήραν τον τίτλο με άλλα δύο ροζ φύλλα στην τελική φάση επί του Α.Ο. Αραδίππου.
Εκτός από τον προπονητή Θανάση Γεωργίου στην ομάδα της Λευκωσίας αγωνίζεται ένας ακόμη Μεσσήνιος, ο Γιώργος Σαρουσαβίδης από τη Μεσσήνη, ο οποίος είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στους αγώνες της τελικής φάσης.
Ο Γεωργίου είναι προπονητής τόσο στην ανδρική ομάδα με μ.ο. ηλικίας 17 ετών, όσο και στις ακαδημίες. Στη Μεσσηνία ο καλαματιανός προπονητής είχε δουλέψει στην Καλαμάτα ‘80, τον Ακάδημο και την Αναγέννηση Παραλίας.