Τετάρτη, 30 Μάρτιος 2022 12:08

Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ: Με ψυχολογία για το διπλό στην Κρήτη ο Δίων Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από τον
Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ: Με ψυχολογία για το διπλό στην Κρήτη ο Δίων Κυπαρισσίας

 

Με την ψυχολογία στα ύψη θα αγωνιστεί σήμερα ο Δίων Κυπαρισσίας στην Κρήτη με τον Εργοτέλη, σε εξ' αναβολής αναμέτρηση της 14ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Γ' εθνικής μπάσκετ ανδρών.

Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 3.30 το μεσημέρι και θα διεξαχθεί στο Λίντο.
Η Τριφυλιακή ομάδα προέρχεται από τη μεγάλη νίκη επί του Διαγόρα Ρόδου και θα προσπαθήσει να κάνει μία ακόμη υπέρβαση, κερδίζοντας στην έδρα του τον αδιάφορο βαθμολογικά Εργοτέλη που βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας μαζί με την Καλαμάτα B.C. Μία νίκη που αν έρθει θα σημάνει ουσιαστικά και την εξασφάλιση της σωτηρίας για την ομάδα της Κυπαρισσίας.
Ο Δίωνας βρίσκεται στην προτελευταία θέση του 1ου ομίλου, όμως κρατά την τύχη στα χέρια του όσον αφορά την υπόθεση παραμονή δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.
Για τον 1ο όμιλο σήμερα (6 μ.μ.) θα πραγματοποιηθεί ένας ακόμη εξ' αναβολής αγώνας με τον ουραγό Ηφαιστο/Αχιλλέα να παίζει στο Αίγιο με τη ΣΦΗΚΑ Αμαλιάδας.

Μυριούνης: “Γίνεται επαγγελματική δουλειά στην Κυπαρισσία”

Στο ΕΟΚ Web Radio και την εκπομπή «Ακου τι έκανες» μίλησε την Δευτέρα ο προπονητής του Δίωνα Χρήστος Μυριούνης. Ο 50χρονος τεχνικός αναφέρθηκε στη μεγάλη νίκη επί του Διαγόρα Ρόδου και στη συνέχεια μίλησε για το πως βιώνει την προπονητική στην Τριφυλιακή πόλη:
«Στην Κυπαρισσία γίνεται μια επαγγελματική δουλειά και θέλω να δικαιώσω τη διοίκηση. Δεν το βλέπεις συχνά έξι άτομα της διοίκησης να είναι καθημερινά στην προπόνηση και δίπλα σε όλους. Η ανταπόκριση του κόσμου, επίσης, είναι φοβερή. Είχαμε πολύ καιρό να παίξουμε με τον κόσμο στο πλευρό μας και στο ματς με τον Διαγόρα ήταν ο 6ος παίκτης μας, γεμίζοντας ασφυκτικά το γήπεδο και δημιουργώντας εκπληκτική ατμόσφαιρα.
Βλέπεις και καθημερινά στο δρόμο, όταν σε σταματούν και σε ρωτούν, το ενδιαφέρον τους. Χρειάζονται ομάδες σαν τον Δίωνα στις εθνικές κατηγορίες».
Οσον αφορά την παραμονή ο Χρήστος Μυριούνης πρόσθεσε: “Θέλουμε έστω 2/3 νίκες για να μην εξαρτόμαστε από άλλα αποτελέσματα. Πρέπει να δημιουργήσουμε συνθήκες, ώστε να εξαρτόμαστε μόνο από τους εαυτούς μας».