Παρασκευή, 15 Απρίλιος 2022 15:20

Επίσημο: Στον Παναθηναϊκό το κλειστό του ΟΑΚΑ για 49 χρόνια

Γράφτηκε από τον

O μπασκετικός Παναθηναϊκός βρίσκει θα έχει το... σπίτι του για πολλά χρόνια, αφού το ΟΑΚΑ του παραχωρήθηκε για τα επόμενα 49 χρόνια, κάτι που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση.

Σπουδαία νέα για το μπασκετικό τμήμα του Παναθηναϊκού. Σήμερα Παρασκευή 15 Απρίλη είναι μια μεγάλη μέρα για τον σύλλογο, αφού παραχωρήθηκε με κάθε επισημότητα στην ΚΑΕ το κλειστό του ΟΑΚΑ και θα είναι... σπίτι της ομάδας για 49 χρόνια. Η παραχώρηση εντάσσεται στη συνολική αναβάθμιση και αξιοποίηση του ΟΑΚΑ, η οποία συντελείται με το πλέον επωφελή τρόπο για τον ελληνικό αθλητισμό.

Στο ΟΑΚΑ οι... πράσινοι έχουν ζήσει μερικές από τις πιο ένδοξες στιγμές της ιστορίας της με πολλούς τίτλους εντός και εκτός συνόρων, ενώ νέα σελίδα γύρισε και ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός πριν λίγες μέρες, αφού τα μέλη του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού ψήφισαν με ποσοστό 68.7% υπέρ της Διπλής Ανάπλασης και άναψαν... πράσινο φως για την κατασκευή των γηπεδικών εγκαταστάσεων στον Βοτανικό!

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης

Έπειτα από συμφωνία του Υφυπουργείο Αθλητισμού με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, θα της παραχωρηθούν για 49 χρόνια οι εγκαταστάσεις του κλειστού μπάσκετ στο ΟΑΚΑ (σχετική νομοθετική ρύθμιση θα έλθει προς ψήφιση στη Βουλή το προσεχές διάστημα).

Η παραχώρηση εντάσσεται στη συνολική αναβάθμιση και αξιοποίηση του ΟΑΚΑ, η οποία συντελείται με το πλέον επωφελή τρόπο για τον ελληνικό αθλητισμό.

Το γήπεδο θα παραμένει στη διάθεση της Ομοσπονδίας, για την εξυπηρέτηση των αναγκών της σε αγώνες και προπονήσεις των εθνικών ομάδων και για τη φιλοξενία διεθνών διοργανώσεων.

Πηγή: gazzetta.gr