Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2022 18:25

Έκτακτο Δ.Σ. στον ΕΣΑΚΕ: Πήραν άδεια οι οκτώ ομάδες με τους πλήρεις φακέλους

Γράφτηκε από τον
Έκτακτο Δ.Σ. στον ΕΣΑΚΕ: Πήραν άδεια οι οκτώ ομάδες με τους πλήρεις φακέλους

Στο σημερινό (17/8) έκτακτο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης αποφασίστηκε οι οκτώ ομάδες που είχαν πλήρη φάκελο να πάρουν την άδεια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα της Basket League.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες έπειτα από την απόφαση των ομάδων να καταψηφίσουν την αρνητική εισήγηση της Επιτροπής Αδειοδότησης στο χθεσινό Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ με ψήφους 8-4.

Την Παρασκευή 17/4 πραγματοποιήθηκε έκτακτο Δ.Σ. του Συνδέσμου μέσω τηλεδιάσκεψης κατόπιν πρωτοβουλίας των Προμηθέα, Κολοσσού Ρόδου, Λαυρίου και Περιστερίου όπου αποφασίστηκε ομόφωνα οι οκτώ ομάδες που είχαν πλήρη φάκελο, να πάρουν την άδεια συμμετοχής στην Basket League της σεζόν 2022-23, όπως είχε ήδη αποφασίσει η Επιτροπή Αδειοδότησης του ΕΣΑΚΕ.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες τέσσερις ομάδες (ΑΕΚ, Λάρισα, Άρης, Απόλλων Πάτρας), αποφασίστηκε να δοθεί παράταση ώστε να συμπληρώσουν τις ελλείψεις των φακέλων τους.

Εξάλλου, την 1η Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση με θέμα την τροποποίηση του κανονισμού αδειοδότησης και ουσιαστικά, έπειτα από την παραπάνω εξέλιξη, δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος συμμετοχής στις διοργανώσεις της FIBA (BCL, Europe Cup)

Πηγή: gazzetta.gr