Τρίτη, 28 Ιούνιος 2022 11:16

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ: Τζάμπολ σε Καλαμάτα και Μεσσήνη (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ: Τζάμπολ σε Καλαμάτα και Μεσσήνη (βίντεο)

Μετά από 28 χρόνια η Μεσσηνία θα φιλοξενήσει και πάλι την τελική φάση του πρωταθλήματος μπάσκετ κορασίδων.

Οχτώ ομάδες ρίχνονται από σήμερα στη μάχη για την κατάκτηση του 33ου πανελληνίου πρωταθλήματος.

Η δράση ξεκινά στις 7 το απόγευμα με τα ματς Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός Βόλου και Κρόνος Αγίου Δημητρίου – Αμιλλα, σε Καλαμάτα και Μεσσήνη αντίστοιχα, που θα φιλοξενήσουν έως και το Σάββατο τους αγώνες. Θα ακολουθήσουν στις 9 μ.μ. τα ματς Εσπερίδες Καλλιθέας – Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης (Τέντα) και Παναθλητικός – Ανδρογέας (κλειστό γυμναστήριο Μεσσήνης).

Να σημειωθεί ότι οι οχτώ κορυφαίες ομάδες της χώρας στην κατηγορία των κορασίδων έχουν χωριστεί σε δύο ομίλους.

Στον πρώτο όμιλο είναι οι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός Βόλου, Εσπερίδες Καλλιθέας και Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης.

Στον δεύτερο όμιλο τοποθετήθηκαν οι Κρόνος Αγίου Δημητρίου, Αμιλλα, Παναθλητικός και Ανδρογέας.

“Είναι ένα τουρνουά που μας δικαιώνει, γιατί πάντα πιστεύαμε ότι μέσα από την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών, θα μπορέσουμε να προσελκύσουμε διοργανώσεις υψηλού επιπέδου. Η προσπάθεια συνεχίζεται για να ενισχύσουμε αυτό που λέμε αθλητικός τουρισμός” δήλωσε ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο δημαρχείο Μεσσήνης και στάθηκε στη συνεργασία που έχει με το δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο.

“Η διοργάνωση περνά το μήνυμα της καλής συνεργασίας με το δήμο Καλαμάτας και το δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, με τον οποίο συνεργαζόμαστε άρτια σε πολλά επίπεδα. Ευχαριστούμε και την Περιφέρεια για τη συμβολή της. Οι αγώνες θα διαφημίσουν τις δύο πόλεις σε πανελλήνιο επίπεδο”.

Δίπλα του ο Θανάσης Βασιλόπουλος, τόνισε η περιοχή μας υποδέχεται ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, που είναι αποτέλεσμα συνεργασίας και ευχαρίστησε και τον πρόεδρο της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιο που έδειξε πραγματικό ενδιαφέρον για να γίνουν οι αγώνες στη Μεσσηνία. Ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Καπέλιος σημείωσε ότι τέτοια γεγονότα προάγουν τον αθλητισμό και αναδεικνύουν την περιοχή, λέγοντας ότι είναι μεγάλη τιμή που συμμετέχουν οι 8 καλύτερες ομάδες πανελλαδικά.

Ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Σταύρος Κουκάκης παρατήρησε ότι είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει πανελλαδικά, δύο δήμοι να συνεργάζονται και ευχαρίστησε ακόμα την Περιφέρεια, αλλά και την ΕΟΚ για την εμπιστοσύνη που έδειξε στην Ενωση,

“Είναι μια ομαδική προσπάθεια και δείγμα τι μπορεί να συμβεί, όταν υπάρχει συνεργασία. Νιώθω τυχερός γιατί κάθομαι ανάμεσα σε ανθρώπους που αγαπάνε τον αθλητισμό. Στα πρόσωπα των δύο δημάρχων έχουμε βρει δύο καλούς φίλους, συνεργάτες, που έχουν όραμα για το μπάσκετ.”, τόνισε και κατέληξε λέγοντας ότι οι αγώνες σε Καλαμάτα και Μεσσήνη θα προσφέρουν όμορφο μπάσκετ, αφού περισσότερες από 20 αθλήτριες που θα αγωνιστούν έχουν κληθεί στην εθνική.

Χωρίς κλιματισμό τα γήπεδα των αγώνων!

Σε αντίξοες συνθήκες θα αγωνιστούν από σήμερα οι κορυφαίες ομάδες μπάσκετ στις κορασίδες καθώς τόσο η Τέντα, όσο και το κλειστό γυμναστήριο Μεσσήνης δεν διαθέτουν κλιματισμό. Κάτι τουλάχιστον απαράδεκτο.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, απέδωσε την ευθύνη στην… εταιρεία, όταν ρωτήθηκε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

“Δυστυχώς η εταιρεία έχει ένα πρόβλημα με την προμήθεια του ανεμιστήρα, ο οποίος δεν υπάρχει στην Ελλάδα και δεν υπάρχει στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή και θα έρθει γύρω τον Οκτώβριο. Οπότε εκεί έχουμε ένα πρόβλημα. Είχαμε ένα ζήτημα, αν η ΔΕΗ θα προλάβει τελικά να μας μεταφέρει το ρεύμα. Είχαμε συμφωνήσει με την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ να προμηθευτούμε μια μεγάλη γεννήτρια, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει η ψύξη, αλλά δυστυχώς η εταιρεία δεν μπόρεσε να φέρει τους ανεμιστήρες που απαιτούνται και έτσι δεν θα έχουμε ψύξη – θέρμανση.”, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

“Υπάρχουν κάποιες σκέψεις να μεταφερθεί ο αγώνας, μία, δύο ώρες αργότερα και θα ανοίγουμε από το πρωί για να μπορέσει να δροσίζεται ο συγκεκριμένος χώρος. Είναι πρόβλημα αυτό, αλλά δυστυχώς δεν είναι δική μας ευθύνη”.

Ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος ερωτηθείς για την έλλειψη κλιματισμού στο κλειστό της πόλης απάντησε: “Υπάρχει μελέτη, η οποία έχει εκπονηθεί από τις Κτιριακές Υποδομές.

Πιστεύουμε το αμέσως επόμενο διάστημα, μετά από συζήτηση και όταν βρούμε πρόσφορο έδαφος να πετύχουμε και τη χρηματοδότηση του συστήματος εξαερισμού ψύξης – θέρμανσης στο κλειστό γυμναστήριο. Το σημαντικό είναι ότι υπάρχει έτοιμη μελέτη για να πετύχουμε αυτό το στόχο”.