Τετάρτη, 29 Ιούνιος 2022 10:41

ΜΠΑΣΚΕΤ: Στον 1ο όμιλο της Γ’ εθνικής οι μεσσηνιακές ομάδες, με Νήαρ Ηστ και Αγία Παρασκευή

Γράφτηκε από τον
ΜΠΑΣΚΕΤ: Στον 1ο όμιλο της Γ’ εθνικής οι μεσσηνιακές ομάδες, με Νήαρ Ηστ και Αγία Παρασκευή

Τους αντιπάλους τους στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής μπάσκετ έμαθαν χθες οι τρεις μεσσηνιακές ομάδες...

Η κλήρωση ανακατανομής πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα, παρουσία του γενικού γραμματέα της ΕΟΚ, Νίκου Νικολόπουλου.
Η Καλαμάτα BC, ο Δίων Κυπαρισσίας και η νεοφώτιστη Καλαμάτα ‘80 τοποθετήθηκαν στον 1ο όμιλο που θα έχει 12 ομάδες, όπως άλλωστε ο 2ος και ο 3ος.
Ο 1ος όμιλος περιλαμβάνει 10 ομάδες της Πελοποννήσου και δύο της Αθήνας, που είναι η Νήαρ Ηστ και η Αγία Παρασκευή.
Σαφώς το μεγαλύτερο όνομα του ομίλου είναι η ομάδα της Καισαριανής, που πριν από δύο δεκαετίες είχε φτάσει να αγωνίζεται ακόμη και στην Α1 κατηγορία, με αντιπάλους όπως ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ κ.α. Η Αγία Παρασκευή έχει φτάσει μέχρι την Α2 κατηγορία, πριν από λίγα χρόνια.
Το σημαντικό είναι πως οι δύο Αθηναϊκές ομάδες, πήραν τη θέση των Διαγόρα Ρόδου και Εργοτέλη στον 1ο όμιλο, κάτι που σημαίνει πως οι μεσσηνιακές ομάδες θα γλιτώσουν δύο μεγάλα και δαπανηρά ταξίδια σε Ρόδο και Κρήτη τη νέα σεζόν.
Να σημειώσουμε πως είναι η πρώτη φορά που τρεις μεσσηνιακές ομάδες συμμετέχουν στη Γ’ εθνική, αφού η Καλαμάτα BC και ο Δίωνας παρέμειναν στην κατηγορία, ενώ η Καλαμάτα ‘80 πήρε το εισιτήριο μετά από μία συναρπαστική σειρά στους τελικούς της Α’ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ με τον Πολύβιο.
Αναλυτικά οι ομάδες του 1ου ομίλου:
Καλαμάτα BC, Παναχαϊκή, ΣΦΗΚΑ Αμαλιάδας, Ερμιονίδα, Γλαύκος, Δίων Κυπαρισσίας, Εσπερος Πατρών, Καλαμάτα ‘80, Πήγασος Θυρέας, Κόρινθος, Νήαρ Ηστ, Αγία Παρασκευή.

Ο όμιλος του Αρι Καλαμάτας

Χθες έγινε και η κλήρωση ανακατανομής των ομάδων στην Α2 κατηγορία γυναικών, με τον Αρι Καλαμάτας να τοποθετείται στον 1ο από τους τέσσερις ομίλους.
Η σύνθεση του ομίλου που θα λάβει μέρος η καλαματιανή ομάδα έχει ως εξής:
Δαναοί Αργους, Αρις Καλαμάτας, Προμηθέας, Πανιώνιος, ΑΟΦ Πορφύρας, Ατρόμητος Πειραιά, Αμύντας, Αμιλλα Περιστερίου, Αθηναϊκός.