Τρίτη, 05 Ιουλίου 2022 11:25

ΜΠΑΣΚΕΤ: Στην εθνική παίδων ο Νεοκλής Αβδάλας

Γράφτηκε από τον
ΜΠΑΣΚΕΤ: Στην εθνική παίδων ο Νεοκλής Αβδάλας

Στην εθνική παίδων κλήθηκε ο Νεοκλής Αβδάλας, ο οποίος ψηφίστηκε (από τους προπονητές) και στην καλύτερη πεντάδα του πανελληνίου πρωταθλήματος παίδων που έγινε στην Καρδίτσα και κατέκτησε η “Δέκα”, η ακαδημία μπάσκετ του Νίκου Χατζηβρέττα.

Ο Ν. Αβδάλας αγωνίζεται και στην ανδρική ομάδα του Παναθηναϊκού, παίρνοντας χρόνο συμμετοχής τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στην Ευρωλίγκα. Ως εκ τούτου η κλήση στην εθνική παίδων ήταν αναμενόμενη.
Η Ελλάδα αρχίζει από σήμερα στο ΟΑΚΑ προετοιμασία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16, το οποίο θα διεξαχθεί 12 με 20 Αυγούστου στα Σκόπια. Προπονητής της ομάδας είναι ο Βαγγέλης Ζιάγκος, με συνεργάτες τους Δημήτρης Βαρβούνη και Θοδωρή Σιαρέ και γυμναστή τον Θανάση Αλεξανδράκη.
Αναλυτικά οι παίκτες που έχουν κληθεί είναι: Στέφανος Σπάρταλης (ΒΑΟΛ Χίου), Ιωάννης Κομνιανίδης (Ηρακλής), Επαμεινώνδας Επαμεινώνδας (ΧΑΝΘ), Φίλιππος Τσαχτσίρας (Άρης), Χριστόφορος Γκόλαντας (Ολυμπία Ναυπλίου), Πάρης Παπαδάτος (Π. Φάληρο), Τάσσος Ροζακέας (ΕΦΑΟΖ), Βαγγέλης Αδαμόπουλος, Νεοκλής Αβδάλας (Παναθηναϊκός), Γιάννης Μαραγκουδάκης, Λευτέρης Χαβούτσας (Περιστέρι), Ανδρέας Πατρίκης, Λευτέρης Λιοτόπουλος (ΔΕΚΑ), Βασίλης Βλάσσης, Νίκος Σοϊλεμετζίδης (Προμηθέας Π.), Βενιαμίν Αμπόσι (Ολυμπιακός).