Τρίτη, 05 Ιούλιος 2022 16:11

A2 ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Τζάμπολ στις 16 Οκτωβρίου με 4 ομίλους και 36 ομάδες

Γράφτηκε από τον

Στον πρώτο από τους τέσσερις συνολικά ομίλους της Α2 μπάσκετ γυναικών, τοποθετήθηκε ο Αρις Καλαμάτας, που θα βρει στο δρόμο του: Προμηθέα, Πανιώνιο, Πορφύρα, Ατρόμητο Πειραιά, Δαναούς Αργους, Αμύντα, Αμιλλα Περιστερίου και Αθηναϊκό.

Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 16 Οκτωβρίου με 36 ομάδες, χωρισμένες σε τέσσερις ομίλους. Αυτή θα είναι και η τελευταία σεζόν με 4 ομίλους, καθώς η ΕΟΚ προχωρά και στην Α2 γυναικών σε αναδιάρθρωση. Ετσι τη σεζόν 2023-2024 θα έχουμε δύο ομίλους (με γεωγραφικά κριτήρια) και σύνολο 28 ομάδες και από το 2024- 2025, 24 ομάδες σε δύο ομίλους.
Η άνοδος στην Α1 θα κριθεί τη νέα περίοδο σε έξτρα αγώνες, όπου θα ανέβουν δύο ομάδες μετά την ολοκλήρωση τεσσάρων φάσεων στα πλέι οφ. Επίσης θα γίνουν και πλέι άουτ. Συγκεκριμένα, από την Α2 θα υποβιβαστούν οι τρεις τελευταίοι κάθε ομίλου και οι δυο ηττημένοι από την Γ’ φάση των πλέι άουτ. Συνολικά δηλαδή 14 σωματεία θα υποβιβαστούν στα τοπικά πρωταθλήματα

ΑΛΛΟΔΑΠΕΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 21 ΕΤΩΝ

Στην νέα Α2 γυναικών θα μπορούν να συμμετάσχουν και αλλοδαπές αθλήτριες (μία για κάθε ομάδα), όπως έκανε γνωστό η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Ακόμα είναι υποχρεωτικό να δηλώνονται στο φύλλο αγώνα δύο αθλήτριες κάτω των 21 ετών, γεννημένες δηλαδή το 2002 ή και νεότερες, εφόσον δηλώνεται 12άδα. Σε αντίθετη περίπτωση το σωματείο θα δηλώνει 11άδα με μια αθλήτρια κάτω από εικοσιένα ετών ή 10άδα, χωρίς να είναι υποχρεωτική η αναγραφή στο φύλλο αγώνα αθλητριών κάτω από εικοσιένα ετών.
Ακόμα οι ομάδες της Α2 πρέπει υποχρεωτικά να συμμετάσχουν σε ένα από τα Πρωταθλήματα Κορασίδων, Νεανίδων. Σε αντίθετη περίπτωση, θα επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης δύο βαθμών.