Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2022 15:03

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ: Φινάλε στους ομίλους σήμερα με Εσθονία

Γράφτηκε από τον
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ: Φινάλε στους ομίλους σήμερα με Εσθονία

 

Τον τελευταίο αγώνα της στο Μιλάνο, στην πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ, δίνει σήμερα στις 6 μ.μ. απέναντι στην Εσθονία,. η οριστικά πρώτη του 3ου ομίλου εθνική.

Οι Έλληνες διεθνείς ξεπέρασαν κατά σειρά τα εμπόδια των Κροατίας, Ιταλίας, Μεγάλης Βρετανίας και Ουκρανίας προσφέροντας υψηλό θέαμα στο Mediolanum Forum και μοναδική αποστολή πλέον επί ιταλικού εδάφους, απομένει η νίκη επί της Εσθονίας για να ολοκληρώσουν αήττητοι τη φάση των ομίλων. Ακόμη και με ήττα η εθνική θα είναι πρώτη του 3ου ομίλου, αλλά αυτή η λέξη δεν υπάρχει στο μυαλό των παικτών του Δημήτρη Ιτούδη. Ο Ομοσπονδιακός προπονητής αναμένεται να ξεκουράσει βασικούς παίκτες, όπως βέβαια ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, καθώς ακολουθεί το ταξίδι από το Μιλάνο στο Βερολίνο και ο νοκ άουτ αγώνας με την 4η του 4ου ομίλου, την ερχόμενη Κυριακή (11/9), στην "Mercedes-Benz Arena", για τη φάση των «16» της διοργάνωσης. Ο αντίπαλος στη φάση των «16» θα γίνει γνωστός σήμερα.
Η σημερινή αντίπαλος Εσθονία, πέτυχε μία νίκη, στον 3ο όμιλο του Ευρωμπάσκετ, αυτήν επί της Μεγάλης Βρετανίας (94-62) την Τρίτη για την 4η αγωνιστική. Αυτή ήταν μάλιστα η δεύτερη νίκη της Εσθονίας στην ιστορία της σε τελική φάση Ευρωμπάσκετ, στις δύο συμμετοχές που μετρούν οι Εσθονοί, εδώ και περίπου 20 χρόνια (σ.σ. συγκεκριμένα από το 1993). Η μοναδική νίκη που είχαν πετύχει μέχρι την περασμένη Τρίτη ήταν το 2015... απέναντι στην Ουκρανία, στη φάση των ομίλων.
Για τον όμιλο της Εθνικής, θα παίξουν ακόμα στις 3.15 μ.μ. η Κροατία με την Ουκρανία και στις 10 μ.μ. η Μ. Βρετανία με την Ιταλία.