Παρασκευή, 07 Οκτώβριος 2022 15:18

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80: Ετοιμη για την επιστροφή στις εθνικές κατηγορίες

Γράφτηκε από τον

Από την Πάτρα θα ξεκινήσει το ταξίδι της Καλαμάτας ‘80 στη Γ’ εθνική μπάσκετ.

Η μεσσηνιακή ομάδα επιστρέφει μετά από τέσσερα χρόνια στις εθνικές κατηγορίες, με την πρεμιέρα να τη φέρνει την Κυριακή αντιμέτωπη με την Παναχαΐκή.
“Εχουμε κάνει καλή προετοιμασία. Θα είμαστε πλήρεις και μπορώ να πω ότι είμαστε σε καλό επίπεδο. Ευελπιστώ να ανταπεξέλθουμε καλά στην πρεμιέρα”, λέει στην “Ε” ο Αλέξης Κορογώνας για το εναρκτήριο ματς της σεζόν.
Ο προπονητής της Καλαμάτας ‘80 θα στηριχθεί ξανά σε μικρούς σε ηλικία παίκτες. “Είμαστε μια αρκετά νεανική ομάδα και όλα τα παιχνίδια είναι εξίσου σημαντικά για εμάς. Να αποκτούμε αγωνιστικές εμπειρίες και να γινόμαστε καλύτεροι. Βασικός μας στόχος είναι όλα αυτά τα νέα παιδιά, να πάρουν παραστάσεις από ένα καλύτερο πρωτάθλημα, να βελτιωθούν, να εξελιχθούν σαν παίκτες και ταυτόχρονα να βελτιωθεί η ομάδα”, προσθέτει ο Αλέξης Κορογώνας.
Η Καλαμάτα ‘80 θα παρουσιαστεί ανανεωμένη σε σχέση με την περσινή σεζόν, όπου κατέκτησε τον τίτλο στην Α1 κατηγορία μπάσκετ της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Και αυτό γιατί αποχώρησαν οι Αναστασόπουλος, Σαρρής, Παναγιωτόπουλος, Μαθιόπουλος, Γεωργουλάκος, Χαντζής, Κοντόπουλος, Μπαϊρακτάρης.
Στον αντίποδα αποκτήθηκαν οι Σκοπέτος, Μπαλόπουλος, Ανδριανόπουλος, Τσικούρης, Αλοίμονος και Ιωσηφίδης, ενώ επέστρεψαν οι Πετρόπουλος, Καρούτας, Βούλγαρης και Καραμπάτσος.
Από πέρυσι συνεχίζουν οι Παυλόπουλος, Χρονόπουλος, Μουργής, Κομπότης, Μήλας, Αλεξανδρόπουλος, Μαρλαντής. Η ομάδα κράτησε δηλαδή το βασικό κορμό και απέκτησε κυρίως νεαρούς καλαματιανούς αθλητές, πλαισιωμένους από έμπειρους, όπως οι Βούλγαρης, Αλοίμονος και Τσικούρης.