Κυριακή, 09 Οκτώβριος 2022 10:31

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ: Εντός με Γαλήνη η Καλαμάτα B.C., εκτός έδρας δοκιμασίες για Καλαμάτα ‘80 και Δίωνα

Γράφτηκε από τον

Στη μάχη του πρωταθλήματος της Γ’ εθνικής μπάσκετ ρίχνονται σήμερα η Καλαμάτα B.C., o Δίων Κυπαρισσίας και η Καλαμάτα ‘80.

Η πρώτη θα υποδεχτεί στην Τέντα τη νεοφώτιστη Γαλήνη Αχαΐας. Ο Δίων θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη δυνατή Αγία Παρασκευή, ενώ εκτός ξεκινά και η Καλαμάτα ‘80 με αντίπαλο την Παναχαΐκή. Ολα τα ματς της πρεμιέρας του πρώτου ομίλου θα ξεκινήσουν σήμερα Κυριακή στις 5 το απόγευμα. Μάλιστα τόσο ο αγώνας του Δίωνα, όσο και αυτός της Καλαμάτας ‘80, θα μεταδοθούν διαδικτυακά από το telesport.gr και το κανάλι της Παναχαϊκής στο ΥouTube, αντίστοιχα.
Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που η Μεσσηνία θα έχει τρεις ομάδες στη Γ’ εθνική. Και οι τρεις συνεχίζουν με τους προπονητές που τελείωσαν τη σεζόν, αλλά με αλλαγές στα ρόστερ. Η Καλαμάτα B.C. με τον Παύλο Νώντα, ο Δίων με τον Χρήστο Μυριούνη και η Καλαμάτα ‘80, που επιστρέφει μετά από 4 χρόνια στη Γ’ εθνική, με τον Αλέξη Κορογώνα.
Το πρωτάθλημα έχει φέτος την ιδιαιτερότητα ότι από τις 12 ομάδες του ομίλου, θα υποβιβαστούν οι μισές!
Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής σεζόν θα ακολουθήσουν πλέι οφ (από τις θέσεις 1 έως 4) και πλέι άουτ (από τις θέσεις 5 έως 12) με τις ομάδες να μεταφέρουν τα αποτελέσματα. Γι’ αυτό και κάθε παιχνίδι είναι σημαντικά.
Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές στην πρεμιέρα του 1ου ομίλου έχουν ως εξής:

Κυριακή, 5 μ.μ.

Νήαρ Ηστ -Πήγασος Θυρέας
Καραμπιτσάκος, Τσάλας
Καλαμάτα B.C.-Γαλήνη Αχαΐας
Κουτσοδήμος, Μπαβέλας
ΑΕ Γλαύκου Εσπέρου- Ερμιονίδα
Γαραντζιώτης, Δημουλάς
Αγία Παρασκευή – Δίων Κυπαρισσίας
Κώτσου, Πετράκης
Παναχαΐκή -Καλαμάτα ‘80
Παπαγεωργίου, Οικονόμου
Παλαίμων Κορίνθου- Προμηθέας 2014
Κούλης.-Εφραιμίδης