Δευτέρα, 24 Οκτώβριος 2022 10:33

ΚΑΛΑΜΑΤΑ B.C. - ΔΙΩΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 77-72: Βάφτηκε ασπρόμαυρο το ντέρμπι (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Ασπρόμαυρο βάφτηκε το μεσσηνιακό ντέρμπι της Τέντας μεταξύ της Καλαμάτας B.C. και του Δίωνα Κυπαρισσίας...

Η καλαματιανή ομάδα όντας φανερά ανώτερη για 34 λεπτά, πήρε τη νίκη με 77-72 και έκανε το 3 στα 3 στον 1ο όμιλο της Γ’ εθνικής μπάσκετ.
Ετσι η ομάδα του Παύλου Νώντα συνεχίζει αήττητη στην κορυφή της βαθμολογίας μετά τις τρεις πρώτες αγωνιστικές και αφήνει υποσχέσεις για τη συνέχεια.
Από την άλλη η ομάδα της Κυπαρισσίας ήταν αγνώριστη μέχρι το 34ο λεπτό, με πολλά λάθη και πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ και μόνο στα έξι τελευταία λεπτά έπαιξε ωραίο μπάσκετ και κατόρθωσε να μειώσει αισθητά τη διαφορά. Ετσι γνώρισε την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα, μετά από δύο νίκες.
Η Καλαμάτα BC είχε πλουραλισμό στο σκοράρισμα, με δέκα παίκτες να σκοράρουν, με τους Χατζηαγγέλου, Παπαντωνίου και Διαμαντόπουλο να είναι τα πρώτα... βιολιά.
Από την άλλη ο Δίωνας τα περίμενε όλα από τον φοβερό Ντάκοβιτς που σημείωσε 23 πόντους, τους 20 στο δεύτερο ημίχρονο!
Ο Καστανιώτης ήταν άστοχος κάτω από το καλάθι και άργησε να μπει στο ρυθμό του ματς, ενώ σε άσχημη μέρα βρέθηκαν οι περιφερειακοί Καμαρινός και Τζαγισβίλι.
Η ατμόσφαιρα χθες το απόγευμα στο Κλειστό της Τέντας ήταν “καυτή” από 500 και πλέον θεατές, εκατό εκ των οποίων φίλοι του Δίωνα.
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκα 0-4 στο 2ο λεπτό, όμως η αντίδραση της καλαματιανής ομάδας ήταν άμεση και με αρκετά καλάθια στον αιφνιδιασμό έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με πέντε πόντους διαφορά (16-11).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι με πιεστική άμυνα και πόντους από επιθετικά ριμπάουντ ξέφυγε στο 12ο λεπτό με 22-11 και στο 15ο λεπτό η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 16 πόντους (30-14).
Στο τελευταίο πεντάλεπτο του 2ου δεκαλέπτου η ομάδα του Χρήστου Μυριούνη με ένα σερί 12-5 κατόρθωσε να... μαζέψει τη διαφορά, με το ημίχρονο να λήγει 35-26.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Καλαμάτα B.C. μπήκε με το πόδι πατημένο στο... γκάζι και με εξαιρετική άμυνα άφησε δίχως πόντο τον Δίωνα για πεντέμισι λεπτά.
Αυτό είχε αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει στους 18 πόντους στο 25ο λεπτό, χάρις σε τρίποντο του Χατζηαγγέλου με ταμπλό!
Από την άλλη η ομάδα της Κυπαρισσίας είχε τον Ντάκοβιτς σε σπουδαία μέρα, πετυχαίνοντας τρία “κολλητά” τρίποντα.
Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με +17 για την καλαματιανή ομάδα (57-40), που έλεγχε απόλυτα το ματς, με τον Χατζηαγγέλου να πετυχαίνει σημαντικά καλάθια.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ξεκίνησε όπως τελείωσε το τρίτο, με την Καλαμάτα B.C. να χτυπά στον αιφνιδιασμό και να ανεβάζει τη διαφορά στους 20 πόντους (67-47) έξι λεπτά πριν το φινάλε!
Σε εκείνο το σημείο ο Δίωνας άρχισε την αντεπίθεση του και μέσα σε πέντε λεπτά με τους Καστανιώτη, Γιαννόπουλο και Ντάκοβιτς να οδηγούν στο σκοράρισμα, ροκάνισε τη διαφορά και με ένα σερί 18-5 μείωσε 72-65 ένα λεπτό πριν το τέλος, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς.
Μάλιστα ο Ντάκοβιτς αστόχησε αμαρκάριστος σε τρίποντο με το σκορ στο 73-67, 40 δευτερόλεπτα πριν το τέλος.
Τελικά η διαφορά έπεσε στους τρεις πόντους (75-72) με τρίποντο του Καστανιώτη εννέα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, όμως ήταν αργά...
Ετσι η Καλαμάτα B.C. έφτασε δίκαια σε μία σπουδαία νίκη, χάνοντας όμως τη μεγάλη διαφορά που είχε κτίσει μέχρι και το 34ο λεπτό.
Διαιτητές: Τσακιράκη, Αποστολόπουλος

Δεκάλεπτα: 16-11, 35-26, 57-40, 77-72
ΚΑΛΑΜΑΤΑ B.C.: Μπάκας 8, Περρωτής 4, Παπαντωνίου 14, Καλογερόπουλος 8, Τσουλέας 6, Διαμαντόπουλος 13, Καραβανάς 2, Μανωλάκης 2, Χατζηαγγέλου 16 (3), Οικονομίδης 4.
ΔΙΩΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ: Βαλιώτης 5, Καμαρινός 8 (2), Τζαγισβίλι 6 (1), Καστανιώτης 17 (1), Πολιτόπουλος 5 (1), Μπακολιάς, Μιχόπουλος, Κλεφτάκης, Ντάκοβιτς 23 (3), Γιαννόπουλος 8.