Τρίτη, 25 Οκτώβριος 2022 10:50

ΚΑΛΑΜΑΤΑ B.C.: “Είναι νωρίς ακόμα”, δηλώνει ο Παύλος Νώντας

Γράφτηκε από τον

Μετά τη Γαλήνη και την Ερμιονίδα, η Καλαμάτα B.C. νίκησε την Κυριακή και το Δίωνα Κυπαρισσίας στο μεσσηνιακό ντέρμπι, με σκορ 77-72 και φιγουράρει στο ρετιρέ του 1ου ομίλου της Γ’ εθνικής μπάσκετ, με συγκάτοικους τη Νήαρ Ηστ και τον Παλαίμονα Κορίνθου, που επίσης έχουν κάνει το “3 στα 3”.

Η ομάδα του Παύλου Νώντα δείχνει ικανή να πρωταγωνιστήσει σε ένα ιδιαίτερο πρωτάθλημα με δεδομένο ότι οι 4 πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα θα πάνε στα πλέι οφ ανόδου και οι υπόλοιπες στα πλέι άουτ για την παραμονή. Ο τεχνικός των πρωτοπόρων ξεκαθαρίζει πάντως στην “Ε” ότι: “Ακόμα είναι πάρα πολύ νωρίς. Δεν λένε κάτι οι τρεις νίκες. Ούτε λέει κάτι μια νίκη σε ένα τοπικό ντέρμπι. Για μένα όλα τα παιχνίδια είναι το ίδιο και βλέπουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά. Τώρα κοιτάμε το επόμενο ματς με την Καλαμάτα ‘80, όπου θα προσπαθήσουμε να προετοιμαστούμε καλά για να κερδίσουμε”.
Ο Παύλος Νώντας κρατά όμως ότι: “Βελτιωνόμαστε παιχνίδι με παιχνίδι, κάτι που φάνηκε και την Κυριακή. Τα παιδιά έχουν αρχίσει να μπαίνουν στη φιλοσοφία της ομάδας. Είναι κάτι που πρέπει να κρατήσουμε και να χτίσουμε πάνω σε αυτό. Πρέπει να κάνουμε βήματα σταθερά και μπροστά. Είναι καλό που κάνουμε νίκες σήμερα, γιατί κάποια στιγμή θα έρθουν και οι ήττες. Δεν θα το αποφύγουμε, αλλά όταν θα έρθουν, θα μπορούμε να το αντέξουμε”.
Ο προπονητής της Καλαμάτας B.C. προσμένει δύσκολη συνέχεια, μιας και υπάρχουν πολύ δυνατές ομάδες. Ο ίδιος άλλωστε έχει ξεχωρίσει από την αρχή τον Παλαίμονα, τις Νήαρ Ηστ και Αγ. Παρασκευή, την Παναχαΐκή και το Δίωνα που στοχεύει ψηλά. Επόμενος αντίπαλος για την ομάδα του, η Καλαμάτα ‘80 σε ένα ντέρμπι που θα γίνει αύριο λόγω του ότι η Τέντα δεν θα είναι διαθέσιμη για αγώνες μπάσκετ το Σαββατοκύριακο. Η προετοιμασία για το δεύτερο σερί τοπικό ντέρμπι θα ολοκληρωθεί σήμερα, με τον Παύλο Νώντα να αναλύει στους παίκτες τα δυνατά και αδύναμα σημεία των νεοφώτιστων.
Η Καλαμάτα ‘80 έχει ξεκινήσει με τρεις ήττες το πρωτάθλημα και θα ψάξει για αντίδραση αύριο στην Τέντα.