Παρασκευή, 11 Νοέμβριος 2022 12:29

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ: Πορεία πρωταθλητισμού Καλαμάτα B.C. και Δίωνας

Γράφτηκε από τον
Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ: Πορεία πρωταθλητισμού Καλαμάτα B.C. και Δίωνας

 

Ρετιρέ για πέντε στον πρώτο όμιλο της Γ’ εθνικής μπάσκετ, μετά από πέντε αγωνιστικές. Καλαμάτα B.C., Δίων Κυπαρισσίας, Παλαίμων Κορίνθου, Νήαρ Ηστ και Α.Ε. Γλαύκου Εσπέρου ισοβαθμούν με εννέα βαθμούς στην πρώτη θέση, έχοντας απολογισμό τέσσερις νίκες και μία ήττα.

Στα αξιοσημείωτα ότι δεν υπάρχει πλέον καμία αήττητη ομάδα στον όμιλο, ενώ ο Προμηθέας 2014 είναι ο μόνος που δεν έχει ακόμα ροζ φύλλο αγώνα. Η τρίτη μεσσηνιακή ομάδα στη Γ’ εθνική, η Καλαμάτα ‘80 έχει μόνο μια νίκη, αυτή κόντρα στην Καλαμάτα B.C, η οποία είναι η μόνη που έχει κερδίσει μέχρι σήμερα το Δίωνα. Ο Δίων και η Καλαμάτα B.C κάνουν πορεία πρωταθλητισμού στο ξεκίνημα, σε ένα ιδιαίτερο πρωτάθλημα, με δεδομένο ότι οι τέσσερις πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα θα λάβουν μέρος στα πλέι οφ ανόδου και οι υπόλοιπες στα πλέι άουτ για την παραμονή! Οι ομάδες θα μεταφέρουν μάλιστα τα αποτελέσματα της κανονικής σεζόν στους έξτρα αγώνες και αυτό κάνει κάθε παιχνίδι σημαντικό.
Η Καλαμάτα B.C. έχει νικήσει Γαλήνη, Ερμιονίδα, Δίωνα, Προμηθέα 2014 και έχει ηττηθεί από την Καλαμάτα ‘80. Ο Δίων κέρδισε Αγία Παρασκευή, Α.Ε. Γλαύκου Εσπέρου, Νήαρ Ηστ, Γαλήνη και έχει χάσει στην Τέντα από την Καλαμάτα B.C. Η Καλαμάτα ‘80 πήρε το ντέρμπι με την Καλαμάτα B.C. και έχει ηττηθεί από Παναχαΐκή, Αγία Παρασκευή, Α.Ε. Γλαύκου Εσπέρου και Νήαρ Ηστ.
Την 6η αγωνιστική η Καλαμάτα B.C έχει θεωρητικά το πιο δύσκολο έργο, καθώς θα φιλοξενηθεί την Κυριακή στις 5 το απόγευμα από τον Παλαίμονα στο ντέρμπι κορυφής. Την ίδια ώρα, ο Δίων θα φιλοξενήσει στην Κυπαρισσία την προτελευταία Ερμιονίδα και η Καλαμάτα ‘80 την ισόβαθμη της Γαλήνη σε ένα σημαντικό ματς για την παραμονή. Από εκεί και πέρα, η Νήαρ Ηστ παίζει στην Πάτρα με τον Προμηθέα 2014 και η Α.Ε. Γλαύκου Εσπέρου δίνει τοπικό ντέρμπι με την Παναχαΐκή. Τέλος η Αγία Παρασκευή θα αναμετρηθεί με τον Πήγασο Θυρέας.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 5 αγώνες)
1. Καλαμάτα B.C. 9
-. Δίων Κυπαρισσίας 9
-. Παλαίμων Κορίνθου 9
-. Νήαρ Ηστ 9
-. Α.Ε. Γλαύκου Εσπέρου 9
6. Παναχαΐκή 8
-. Αγία Παρασκευή 8
8. Γαλήνη 6
-. Καλαμάτα '80 6
-. Ερμιονίδα 6
-. Πήγασος Θυρέας 6
12. Προμηθέας 2014 5