Δευτέρα, 12 Δεκέμβριος 2022 19:39

Ο Γιώργος Διαμαντόπουλος στο τιμόνι του Δίωνα Κυπαρισσίας!

Γράφτηκε από τον
Ο Γιώργος Διαμαντόπουλος στο τιμόνι του Δίωνα Κυπαρισσίας!

Μία εβδομάδα έμεινε κενή η θέση του προπονητή στο Δίωνα Κυπαρισσίας, καθώς ο φιλόδοξος σύλλογος έδωσε σήμερα τα χέρια με τον Γιώργο Διαμαντόπουλο.

Ο 42χρονος τεχνικός παίρνει τη σκυτάλη από τον Χρήστο Μυριούνη που παραιτήθηκε, με σκοπό να οδηγήσει το Δίωνα στο δρόμο των επιτυχιών στο πρωτάθλημα της Γ' εθνικής.
Ο Διαμαντόπουλος ξεκίνησε το 2018 την προπονητική του καριέρα από την Ερμιονίδα, την οποία οδήγησε στις εθνικές κατηγορίες, ενώ έχει εργαστεί ακόμα στον Παπάγου. Ως παίκτης, υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που ανέδειξε το ελληνικό μπάσκετ, ξεκινώντας από τον Παπάγου και εν συνεχεία έπαιξε μεταξύ άλλων σε Πανιώνιο, Ολυμπιακό, ενώ αγωνίστηκε κα στο εξωτερικό σε Ιταλία, Ισπανία και Ρωσία! Με τη ρωσική Σαμάρα κατέκτησε μάλιστα ευρωπαϊκό τίτλο το 2007, ενώ κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει ότι το 2003 ήταν πρώτος σκόρερ στην Α1 με τη φανέλα του Πανιωνίου! Ο Διαμαντόπουλος την ίδια χρονιά ήταν και ο πολυτιμότερος παίκτης στο ελληνικό All Star Game και φυσικά έχει φορέσει και τη φανέλα της εθνικής ανδρών.
Στην Κυπαρισσία εκτιμούν ότι είναι το ίδιο ικανός και ως προπονητής και δεν κρύβουν τη χαρά τους που θα κάθεται πλέον στον πάγκο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση για το νέο προπονητή αναφέρει: "Ο Δίωνας έχει τη χαρά και τιμή να υποδεχτεί στην οικογένειά του τον σπουδαίο Γιώργο Διαμαντόπουλο!!! Όταν μιλάμε για τον συγκεκριμένο άνθρωπο τα λόγια είναι περιττά, καθώς πρόκειται για μια κορυφαία προσωπικότητα του ελληνικού μπάσκετ που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή. Σαν προπονητής έχει εργαστεί με μεγάλη επιτυχία στην Ερμιονίδα, την οποία ανέβασε στη Γ Εθνική όπου παραμένει μέχρι σήμερα, ενώ εν συνεχεία κοουτσάρισε τον ιστορικό Παπάγου με τον οποίο συμμετείχε στη Β Εθνική παράγοντας σημαντικό έργο. Πλέον, πιάνει δουλειά στον Δίωνα με στόχο να τον οδηγήσει σε νέες επιτυχίες και υπερβάσεις.
Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία ταλέντα που ανέδειξε το ελληνικό μπάσκετ τα τελευταία χρόνια, έχοντας αγωνιστεί μεταξύ άλλων σε Πανιώνιο, Ολυμπιακό, Παπάγου, Μαρούσι, Κολοσσό, τον Κεραυνό Στροβόλου και τον Αχιλλέα Καιμακλίου, καθώς και στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα της Ιταλίας, της Ρωσίας και της Ισπανίας.
Με τη ρωσική Σαμάρα έγραψε ιστορία κατακτώντας το FIBA Europe Challenge, καθώς και τον τίτλο του αρχισκόρερ του Κυπέλλου Σαπόρτα. Εντός Ελλάδας οι διακρίσεις είναι αμέτρητες, με αποκορύφωμα την ανάδειξή του σε πρώτο σκόρερ της Α1 (και MVP) το 2003 όταν έσπασε την πρωτοκαθεδρία των Αμερικανών παικτών που κυριαρχούσαν εκείνα τα χρόνια, ενώ συμμετείχε και σε τρία All Star Games".