Σάββατο, 24 Δεκέμβριος 2022 12:38

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ: Η “ακτινογραφία” του α’ γύρου για τις μεσσηνιακές ομάδες

Γράφτηκε από τον

Με τα παιχνίδια της 11ης αγωνιστικής έπεσε η “αυλαία” στον πρώτο γύρο της Γ’ εθνικής μπάσκετ, που διακόπτεται για τρεις εβδομάδες λόγω των εορτών.

Η επιστροφή στη δράση θα γίνει την Κυριακή 8 Ιανουαρίου και είναι ευκαιρία για τις ομάδες να κάνουν τον απολογισμό στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος.
Η Μεσσηνία εκπροσωπείται στον πρώτο όμιλο, με την Καλαμάτα B.C, τον Δίωνα Κυπαρισσίας και την Καλαμάτα ‘80, σε ένα ιδιαίτερο πρωτάθλημα, με δεδομένο ότι οι τέσσερις πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα θα λάβουν μέρος στα πλέι οφ ανόδου και οι υπόλοιπες στα πλέι άουτ για την παραμονή! Οι ομάδες θα μεταφέρουν μάλιστα τα αποτελέσματα της κανονικής σεζόν στους έξτρα αγώνες.
Ο Δίων Κυπαρισσίας με 18 βαθμούς βρίσκεται στην 6η, η Καλαμάτα B.C. με 17 βαθμούς στην 7η και η Καλαμάτα ‘80 με 16 βαθμούς στην 8η θέση. Ο Δίων βέβαια μπορεί να είναι 6ος, αλλά απέχει μόλις ένα βαθμό από το ρετιρέ, το οποίο μοιράζονται πέντε ομάδες! Ο Παλαίμων Κορίνθου, η Νήαρ Ηστ, η Αγία Παρασκευή, η Παναχαΐκή και η Α.Ε. Γλαύκου Εσπέρου. Οι πέντε πρωτοπόροι μετρούν από 8 νίκες και 3 ήττες.
Ο Δίων έχει απολογισμό 7 νίκες και 4 ήττες. Η Καλαμάτα B.C. 6 νίκες και 5 ήττες και η Καλαμάτα ‘80, 5 νίκες και 6 ήττες.
Οι “λύκοι” έχουν κερδίσει μάλιστα και τα δύο μεσσηνιακά ντέρμπι στην Τέντα, ενώ στο τελευταίο ματς για το 2022 υποχρέωσαν σε ήττα τον πρωτοπόρο Παλαίμωνα Κορίνθου. Κάτι που δείχνει πόσο ανταγωνιστικό είναι το πρωτάθλημα.
Ο Δίων Κυπαρισσίας με τον Γιώργο Διαμαντόπουλο πλέον στον πάγκο αντί του Χρήστου Μυριούνη και η Καλαμάτα B.C. με τον Παύλο Νώντα θέλουν να μπουν στην 4άδα αφενός για να ανανεώσουν τη θητεία τους στις εθνικές κατηγορίες και αφετέρου για να διεκδικήσουν χωρίς άγχος στους αγώνες ανόδου ότι καλύτερο. Η νεοφώτιστη Καλαμάτα ‘80 του Αλέξη Κορογώνα έχοντας πολλούς μικρούς σε ηλικία παίκτες , θα δώσει τη μάχη της στα πλέι άουτ για την παραμονή. Οι πέντε νίκες στον πρώτο γύρο δείχνουν ότι έχει πιθανότητες. Οσον αφορά τον Δίωνα και την Καλαμάτα B.C. θα μπορούσαν να έχουν πάρει περισσότερους βαθμούς, αλλά σε καμία περίπτωση το πρόσημο δεν είναι αρνητικό.
Να σημειωθεί ότι και οι δύο ξεκίνησαν με 4 νίκες και 1 ήττα στις πρώτες πέντε αγωνιστικές, ο Δίων διεύρυνε το σερί σε 7-1, για να τον “φρενάρει” η Καλαμάτα ‘80.
Οι δύο επόμενες ήττες ήρθαν στο φινάλε του πρώτου γύρου από Παλαίμωνα Κορίνθου και Παναχαΐκή.
Ο δεύτερος γύρος ξεκινά για την τριφυλιακή ομάδα με εντός έδρας ματς απέναντι στην Αγία Παρασκευή, την οποία είχε κερδίσει στην πρεμιέρα.
Εντός έδρας παίζει και η Καλαμάτα ‘80 κόντρα στην Παναχαΐκή που υποχρέωσε στην πρώτη εντός έδρας ήττα το Δίωνα.
Η Καλαμάτα B.C. θα φιλοξενηθεί από τη Γαλήνη που βρίσκεται στην προτελευταία θέση.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 11 αγώνες)
1. Παλαίμων Κορίνθου 19
-. Νήαρ Ηστ 19
. Αγία Παρασκευή 19
-. Παναχαΐκή 19
-. Α.Ε. Γλαύκου Εσπέρου 19
6. Δίων Κυπαρισσίας 18
7. Καλαμάτα B.C. 17
8. Καλαμάτα '80 16
9. Προμηθέας 2014 14
10. Ερμιονίδα 13
-.Γαλήνη 13
12. Πήγασος Θυρέας 12