Κυριακή, 22 Ιανουάριος 2023 11:37

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ: Τα βλέμματα στο ντέρμπι Δίων Κυπαρισσίας – Καλαμάτα B.C.

Γράφτηκε από τον

Μεσσηνιακό ντέρμπι με φόντο τα πλέι οφ ανόδου, περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής στον πρώτο όμιλο της Γ’ εθνικής μπάσκετ.

Ο Δίων Κυπαρισσίας θα υποδεχτεί σήμερα Κυριακή στις 5 το απόγευμα την Καλαμάτα B.C. Αμφότερες οι ομάδες έχουν ξεκινήσει με δύο νίκες το 2023, με τους γηπεδούχους να μετρούν συνολικά εννέα στη σεζόν και τους φιλοξενούμενους μία λιγότερη. Ενας είναι και ο βαθμός που χωρίζει το Δίωνα και την Καλαμάτα B.C.
Η ομάδα του Γιώργου Διαμαντόπουλου ισοβαθμεί στην 3η θέση με την Αγία Παρασκευή και την Παναχαϊκή, έχοντας όμως μόλις ένα βαθμό διαφορά από τους πρωτοπόρους Παλαίμονα Κορίνθου και Νήαρ Ηστ.
Στον αντίποδα το συγκρότημα του Παύλου Νώντα είναι στο - 2 από την κορυφή και με διπλό θα κάνει αποφασιστικό βήμα για την είσοδο στην τετράδα που οδηγεί στα πλέι οφ ανόδου. Το ίδιο ισχύει και για το φιλόδοξο Δίωνα, που θέλει να πάρει ρεβάνς και για την ήττα του πρώτου γύρου στην Τέντα, με σκορ 77- 72 από την Καλαμάτα B.C.
Την ίδια ώρα, η Καλαμάτα ‘80 θα φιλοξενήσει την Α.Ε. Γλαύκου Εσπέρου με σκοπό να επιστρέψει στις επιτυχίες ύστερα τη μεγάλη σε έκταση σκορ ήττα (81-46) από την Αγία Παρασκευή. Οι “λύκοι” στην έδρα τους έχουν κερδίσει πολύ πιο δυνατούς αντιπάλους και μπορούν να τα καταφέρουν και σήμερα.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Κυριακή

Ερμιονίδα-Νήαρ Ηστ
Κωστής, Τσουρή
Δίων Κυπαρισσίας – Καλαμάτα B.C
Χρόνης, Γέρος
Καλαμάτα ‘80 -ΑΕ Γλαύκου Εσπέρου
Αδαμόπουλος, Γεωργόπουλος
Προμηθέας 2014- Αγία Παρασκευή
Μπαβέλας, Κατσέλη
Παλαίμων Κορίνθου- Παναχαϊκή
Γαραντζιώτης, Μπον
Γαλήνη-Πήγασος Θυρέας
Ιωάννου, Καψαρίδης
* Ολα τα ματς θα ξεκινήσουν στις 5 μ.μ. εκτός από το Προμηθέας 2014 – Αγία Παρασκευή.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 13 αγώνες)
1. Νήαρ Ηστ 23
-. Παλαίμων Κορίνθου 23
3. Δίων Κυπαρισσίας 22
. Αγία Παρασκευή 22
-. Παναχαΐκή 22
6.. Α.Ε. Γλαύκου Εσπέρου 21
-. Καλαμάτα B.C. 21
8.. Καλαμάτα '80 19
9. Ερμιονίδα 16
-. Προμηθέας 2014 16
11.Γαλήνη 15
12. Πήγασος Θυρέας 13