Παρασκευή, 03 Μαρτίου 2023 12:12

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ: Στο χέρι του Δίωνα τα πλέι οφ ανόδου!

Γράφτηκε από τον
Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ: Στο χέρι του Δίωνα τα πλέι οφ ανόδου!

Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής μπάσκετ, καθώς απομένουν τέσσερις αγωνιστικές για το φινάλε της κανονικής σεζόν.

Ο τίτλος και η παραμονή θα κριθούν στους έξτρα αγώνες και συγκεκριμένα στα πλέι οφ και στα πλέι άουτ, αντίστοιχα. Με βάση την προκήρυξη οι τέσσερις πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα θα διεκδικήσουν την άνοδο και οι υπόλοιπες την παραμονή!
Η Μεσσηνία εκπροσωπείται για πρώτη φορά από τρεις ομάδες, την Καλαμάτα B.C., τον Δίωνα Κυπαρισσίας και την Καλαμάτα ‘80, που μετέχουν στον πρώτο όμιλο. Η Καλαμάτα B.C. ισοβαθμεί με την Α.Ε. Γλαύκου Εσπέρου στην 6η θέση, ο Δίων μοιράζεται με τον Παλαίμονα Κορίνθου την 3η θέση, ενώ η Καλαμάτα ‘80 είναι στην 8η θέση.

Δεδομένα στα πλέι άουτ οι καλαματιανές ομάδες

Καλαμάτα B.C. και Καλαμάτα ‘80, θα είναι δεδομένα στα πλέι άουτ, ενώ ο Δίων είναι κοντά στο να μπει στα πλέι οφ ανόδου. Κάτι που θα σημάνει αυτόματα την παραμονή στις εθνικές κατηγορίες και το δικαίωμα στο όνειρο της Β’ εθνικής!
Να σημειωθεί ότι οι ομάδες μεταφέρουν στα πλέι οφ και στα πλέι άουτ τα αποτελέσματα της κανονικής σεζόν και προκρίνεται η ομάδα που θα φθάσει πρώτη τις τρεις νίκες. Το εντυπωσιακό είναι ότι από τις οχτώ ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή, θα μείνουν στην κατηγορία μόνο οι δύο!
Η Καλαμάτα B.C και η Καλαμάτα ‘80 έχουν λοιπόν δύσκολο έργο και στα εναπομείναντα παιχνίδια θα επιδιώξουν να πάρουν τις νίκες που θα έχουν ως “προίκα” για τους αγώνες που θα κρίνουν τη σωτηρία.
Η Καλαμάτα B.C. θα παίξει κατά σειρά με Αγία Παρασκευή (εντός), Α.Ε. Γλαύκου Εσπέρου (εκτός), Πήγασο Θυρέας (εκτός) και Νήαρ Ηστ (εντός).
Η Καλαμάτα ‘80 έχει Δίωνα στην Κυπαρισσία, Πήγασο Θυρέας και Προμηθέα στην Τέντα και Παλαίμονα στην Κόρινθο.
Ο Δίων Κυπαρισσίας θα παίξει με Καλαμάτα ‘80, Προμηθέα 2014, Παλαίμονα Κορίνθου και Παναχαϊκή.
Η τελευταία είναι η μοναδική που μπορεί να αμφισβητήσει την παρουσία της μεσσηνιακής ομάδας στην τετράδα. Οι Πατρινοί έχουν ένα βαθμό λιγότερο από το Δίωνα και μια νίκη λιγότερη στο πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα μετρούν 12 νίκες και 6 ήττες έναντι 13 νικών και 5 ηττών της ομάδας της Κυπαρισσίας.
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν στην Πάτρα στις 2 Απριλίου, στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η Παναχαΐκή είχε επικρατήσει στο αντίστοιχο ματς του πρώτου γύρου με 57-55.
Ο Δίων Κυπαρισσίας έχει θεωρητικά δύο εύκολα παιχνίδια τις προσεχείς αγωνιστικές πριν τα δύσκολα με Κόρινθο και Παναχαΐκή, η οποία αυτή την Κυριακή δοκιμάζεται στην Καισαριανή από την πρωτοπόρο Νήαρ Ηστ, ενώ έχει να παίξει ακόμα με Γαλήνη και Ερμιονίδα, πριν το ντέρμπι στο φινάλε.
Η τριφυλιακή ομάδα έχει προβάδισμα για τα πλέι οφ ανόδου και με “4 στα 4” θα είναι δεδομένα σε αυτά. Μπορεί να τα καταφέρει, ακόμα και αν έχει απώλειες, αν παράλληλα χάσει βαθμούς και η Παναχαΐκή που θέλει να παίξει τα… ρέστα της την τελευταία αγωνιστική.

Το πρόγραμμα των δύο μονομάχων

19η αγωνιστική
Νήαρ Ηστ - Παναχαΐκή
Δίων Κυπαρισσίας – Καλαμάτα ‘80

20ή αγωνιστική
Παναχαΐκή – Γαλήνη
Προμηθέας 2014- Δίων Κυπαρισσίας

21η αγωνιστική
Δίων Κυπαρισσίας – Παλαίμων Κορίνθου
Ερμιονίδα - Παναχαΐκή

22η αγωνιστική
Παναχαΐκή – Δίων Κυπαρισσίας

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 18 αγώνες)
1. Νήαρ Ηστ 33
2 Αγία Παρασκευή 32
3. Παλαίμων Κορίνθου 31
-. Δίων Κυπαρισσίας 31
5. Παναχαΐκή 30
6. Α.Ε. Γλαύκου Εσπέρου 27
-. Καλαμάτα B.C. 27
8. Καλαμάτα '80 26
9. Προμηθέας 2014 24
10. Ερμιονίδα 22
11. Γαλήνη 21
12. Πήγασος Θυρέας 19