Δευτέρα, 06 Οκτωβρίου 2014 16:51

ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ: Αύριο τα ματς Aρης - ΑΕΚ και Απόλλωνας Πατρών - Κόροιβος, την Πέμπτη οι «αιώνιοι»

Γράφτηκε από τον
ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ: Αύριο τα ματς Aρης - ΑΕΚ και Απόλλωνας Πατρών - Κόροιβος, την Πέμπτη οι «αιώνιοι»

Ολοκληρώνεται αύριο, Τρίτη, 7 Οκτωβρίου, η Β΄ φάση του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ των ανδρών, με τη διεξαγωγή δύο αγώνων στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής. Στις 17:00 ο Άρης υποδέχεται την ΑΕΚ στο Αλεξάνδρειο, ενώ στις 20:30 ο Απόλλων φιλοξενεί στο κλειστό της Περιβόλας στην Πάτρα τον Κόροιβο Αμαλιάδας.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) όρισε την αυριανή ως ημερομηνία διεξαγωγής των δύο αναμετρήσεων, μετά την απόφαση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού, για αναβολή των επίσημων αγώνων των εθνικών διοργανώσεων των ομαδικών αθλημάτων που ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν το τριήμερο (4-6/10), ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη του Κώστα Κατσούλη, ο οποίος έχασε τη ζωή του πέφτοντας θύμα οπαδικής βίας.

Στον πρώτο χρονικά αγώνα, ο Άρης ξεπέρασε με χαρακτηριστική άνεση τα εμπόδια των Ηλυσιακού και Ψυχικού στην 1η και 2η αγωνιστική της Β΄ φάσης αντίστοιχα, με τον τεχνικό της ομάδας της Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Πρίφτη, να αισιοδοξεί πως οι παίκτες του θα εκμεταλλευτούν τον παράγοντα έδρα αύριο, θα αποκλείσουν την ΑΕΚ και θα ταξιδέψουν στην Αθήνα, όπου ο νικητής του συγκεκριμένου ζευγαριού αντιμετωπίζει την ΑΕ Νέας Κηφισιάς την Πέμπτη (9/10, 17:00) στο Ζηρίνειο για την προημιτελική φάση. Στον αντίποδα, η ΑΕΚ του Βαγγέλη Ζιάγκου, όχι μόνο πήρε πιστοποιητικό συμμετοχής στην Α1, αλλά κατάφερε να αποκλείσει κατά σειρά Κολοσσό Ρόδου και ΑΓΟ Ρεθύμνου από το θεσμό του Κυπέλλου και μόνο ως αουτσάιντερ δεν ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη.

Στο άλλο ζευγάρι, οι γηπεδούχοι Αχαιοί απέκλεισαν Παγκράτι και Φίλιππο Βέροιας και στην πρώτη συνάντησή τους με ομάδα της Α1 έχουν την πίστη πως θα είναι στο τέλος αυτοί οι νικητές του πελοποννησιακού ντέρμπι με τον νεοφώτιστο Κόροιβο Αμαλιάδας. Στον αντίποδα, το σύνολο του Χάρη Μαρκόπουλου θα τα δώσει όλα για το «διπλό» στην Πάτρα, με το νικητή να αντιμετωπίζει τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη την ερχόμενη Πέμπτη (9/10, 17:00) στην προημιτελική φάση.


Οι διαιτητές και κομισάριοι της 3ης αγωνιστικής της Β’ Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ των ανδρών έχουν ως εξής:

ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝΔΡΩΝ

 

Β΄ ΦΑΣΗ - 3η Αγωνιστική (7/10/2014)

 

Τρίτη, 7 Οκτωβρίου

ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ

Αλεξάνδρειο 17:00 Άρης-ΑΕΚ Καρακατσούνης-Πουρσανίδης Γ-Τζαφλέρης (Παπαγεωργίου)

Περιβόλας 20:30 Απόλλων Πατρών-Κόροιβος Αμαλιάδας Σχινάς-Πηλοϊδης-Τσώνος Β (Σπυρίδωνος)

Το πρόγραμμα της προημιτελικής φάσης (Γ΄) του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ των ανδρών έχει ως εξής:

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ (8-9/10/2014)

 

Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου

ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ

ΠΑΟΚ 19:00 ΠΑΟΚ-ΚΑΟ Δράμας

 

Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου

ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ

Ζηρίνειο 17:00 ΑΕ Νέας Κηφισιάς-Νικητής Άρης-ΑΕΚ

Ν. Σμύρνης 17:00 Πανιώνιος-Νικητής Απόλλων Πατρών-Κόροιβος Αμαλιάδας

ΟΑΚΑ 21:30 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (κεκλεισμένων των θυρών)

πηγή: ΑΠΕ