Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2023 15:51

ΔΙΩΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - ΠΑΛΑΙΜΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 75-69: Πήρε το ντέρμπι, αλλά θέλει διπλό στην Πάτρα για την τετράδα (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΔΙΩΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - ΠΑΛΑΙΜΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 75-69: Πήρε το ντέρμπι, αλλά θέλει διπλό στην Πάτρα για την τετράδα (φωτό)

Ζωντανός στη μάχη για την 4η θέση που οδηγεί στα πλέι οφ ανόδου έμεινε ο Δίων, καθώς επικράτησε στην Κυπαρισσία με 75-69 του Παλαίμονα Κορίνθου και τον έπιασε στην 3η θέση του 1ου ομίλου της Γ' εθνικής.

Οι φιλοξενούμενοι όμως, υπερτερούν στην ισοβαθμία, έχοντας κερδίσει με εννέα πόντους (84-75) στο ματς του πρώτου γύρου στην Κόρινθο.
Ο Δίων χρειάζεται να νικήσει στην τελευταία αγωνιστική την Παναχαϊκή στην Πάτρα για να μπει στην τετράδα, καθώς η 5η της βαθμολογίας Παναχαϊκή έχει μεν ένα βαθμό λιγότερο από τη μεσσηνιακή ομάδα, αλλά τον έχει νικήσει στον πρώτο γύρο μέσα στην Κυπαρισσία.

Ως εκ τούτου αν τον κερδίσει και στις 2 Απριλίου θα πάρει αυτή την τέταρτη θέση, αφήνοντας στην 5η το Δίωνα, που σε αυτή την περίπτωση θα παίξει στα πλέι άουτ για την παραμονή.
Η Παναχαϊκή πέρασε χθες νικηφόρα από την Ερμιονίδα και έτσι το ματς της τελευταίας αγωνιστικής θα κρίνει το τελευταίο εισιτήριο για τα πλέι οφ ανόδου.
Ο Δίων μετρά 15 νίκες και 6 ήττες σε 21 αγωνιστικές, με την τελευταία να είναι αυτή από τον Προμηθέα που έβαλε ξανά στο παιχνίδι την Παναχαϊκή και μετέτρεψε σε τελικό το μεταξύ τους ματς σε δύο εβδομάδες.
Ο Παλαίμων έχει επίσης 15 νίκες και 6 ήττες και την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την Καλαμάτα '80.

Το χθεσινό ματς στην Κυπαρισσία ήταν ντέρμπι και καμία ομάδα δεν ξέφυγε στο σκορ. Ο Δίων προηγήθηκε με 7 πόντους στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, όμως οι Κορίνθιοι ροκάνισαν τη διαφορά και όλα κρίθηκαν στα τελευταία λεπτά. Εκεί οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν τη νίκη. Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Μιχάλης Πελεκάνος που σημείωσε 20 πόντους, ενώ είχε και 17 ριμπάουντ.
Τα δεκάλεπτα: 17-17, 37-38, 54-47, 75-69
ΔΙΩΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ (Διαμαντόπουλος): Κίτσος, Κύζιλης, Πελεκάνος 20, Λαμπίρης, Καμαρινός 9, Τζαγισβίλι 18, Καστανιώτης 7, Μιχόπουλος, Πολιτόπουλος 14, Κούνας 2, Μπακολιάς 3, Γιαννόπουλος 2.

ΠΑΛΑΙΜΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ (Ιμπραημάκης, Ρουμελιώτης): Συνετός 9, Πρεδάρης 6(1), Καραγεώργος, Μουλάς 10(1), Τζάιδας 11, Τσιαμπάς 7, Σάμαρης 6(2), Μπένος 7, Πατουχέας 2, Στάνκοβιτς 2.