Δευτέρα, 24 Απριλίου 2023 13:21

ΚΑΛΑΜΑΤΑ B.C.: Αποχώρησε από το ματς με Γλαύκο και γνώρισε τον υποβιβασμό

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ B.C.: Αποχώρησε από το ματς με Γλαύκο και γνώρισε τον υποβιβασμό

Τον υποβιβασμό στην Α1 κατηγορία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ γνώρισε χθες η Καλαμάτα Β.C.

Η καλαματιανή ομάδα δεν τα κατάφερε στην Πάτρα στον πρώτο αγώνα των πλέι άουτ της Γ’ εθνικής μπάσκετ στον 1ο όμιλο απέναντι στην Α.Ε. Γλαύκου Εσπερου. Το παιχνίδι πάντως δεν ολοκληρώθηκε ποτέ μιας και η Καλαμάτα B.C. πήρε την απόφαση να αποχωρήσει δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση του αγώνα και ενώ ήταν πίσω στο σκορ με 62-57.

Εχθρική διαιτησία

Ο λόγος ήταν η εχθρική διαιτησία από τους κ.κ. Κονταράτο και Κηπώση, καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και ειδικά από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά. Οι άνθρωποι της Καλαμάτας B.C. μιλούν για άνευ προηγουμένου σφυρίγματα, για αλλοπρόσαλλες αποφάσεις των διαιτητών, με την Πατρινή ομάδα να εκτελεί υπερδιπλάσιες βολές. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Γλαύκος μέχρι τη στιγμή της διακοπής είχε εκτελέσει 33 βολές και η Καλαμάτα B.C. μόλις 12!
Ολα αυτά οδήγησαν τη διοίκηση να πάρει την απόφαση να αποχωρήσει η ομάδα από τον αγωνιστικό χώρο, εις ένδειξη διαμαρτυρίας και το φύλλο αγώνα έκλεισε εις βάρος τους.
Ετσι η Καλαμάτα B.C. υποβιβάστηκε από τη Γ’ εθνική μπάσκετ μετά από αρκετά χρόνια, με τη Μεσσηνία να χάνει και δεύτερη ομάδα από εθνική κατηγορία, μιας και είχε προηγηθεί ο υποβιβασμός της Καλαμάτας ‘80.
Οσον αφορά την αναμέτρηση οι ασπρόμαυροι ήταν σταθερά μπροστά από το ξεκίνημα (6-11 στο 5′, 16-20 στο 10′, 18-20 στο 13′, 23-30 στο 20′), αλλά και στο τρίτο δεκάλεπτο (25-33 στο 23′, 27-42 στο 25′, 39-44 στο 27′).
Στο δεύτερο δεκάλεπτο τα φάουλ ήταν 11-4 κατά της καλαματιανής ομάδας και στο 3ο ξεκίνησαν με 5-0 φάουλ υπέρ του Γλαύκου, με την Πατρινή ομάδα να παίρνει πολύ γρήγορα το δικαίωμα για βολές.
Ενα λεπτό πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές για διαμαρτυρία ο προπονητής της Καλαμάτας B.C. Παύλος Νώντας.
Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και στο τέταρτο δεκάλεπτο, ώσπου δύο λεπτά πριν τη λήξη αποβλήθηκε με δεύτερο αντιαθλητικό ο Παπαντωνίου, στο γήπεδο επικράτησε ένταση και οι άνθρωποι της καλαματιανής ομάδας αποφάσισαν να μην συνεχίσουν τον αγώνα.
Τα δεκάλεπτα: 16-20, 23-30, 49-46, 62-57 (38’-διακοπή)
ΚΑΛΑΜΑΤΑ B.C. Μπαλής, Καλογερόπουλος, Περρωτής, Παπαντωνίου, Καραβάνας, Μανωλάκης, Μπάκας, Διαμαντόπουλος, Οικονομίδης, Μαργέλης, Γκιγκαούρι, Πετρίδης.