Τρίτη, 23 Μαϊος 2023 12:02

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ: Αγωνία για την παραμονή

Γράφτηκε από τον
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ: Αγωνία για την παραμονή

Μπορεί τα πλέι οφ στην Α1 κατηγορία μπάσκετ της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ να βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά η κανονική σεζόν δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Εκκρεμούν τέσσερα παιχνίδια που θα κρίνον την παραμονή. Ο λόγος για το εξ αναβολής της 20ής αγωνιστικής Πρωτέας – Αρκαδικός και τα ματς: Αρις Καλαμάτας – Αρκαδικός, ΑΠΟΕΛ Μολάων – Γ.Σ. Μεσσήνης και Σπάρτη – Πρωτέας για την 22η και τελευταία αγωνιστική. Τα τρία αυτά παιχνίδια είχαν αναβληθεί, γιατί έπρεπε να διεξαχθεί πρώτα το Πρωτέας – Αρκαδικός. Η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ όρισε το συγκεκριμένο παιχνίδι για αύριο Τετάρτη στις 8.30 μ.μ. στην Τέντα, ενώ οι υπόλοιποι αγώνες αναμένεται να γίνουν αυτό το Σαββατοκύριακο.

Από την Α1 κατηγορία θα υποβιβαστούν τέσσερις συνολικά ομάδες, αφού υποβιβάστηκαν και οι τρεις ομάδες της Ενωσης από τη Γ’ εθνική μπάσκετ (Καλαμάτα B.C, Καλαμάτα ‘80 και Δίων Κυπαρισσίας). Η Σπάρτη έχει υποβιβαστεί και μαθηματικά και από τις παραπάνω αναμετρήσεις θα προκύψουν τρεις ακόμα ομάδες. Γ.Σ. Μεσσήνης, Αρκαδικός, Αρις Καλαμάτας και Πρωτέας είναι οι ομάδες που κινδυνεύουν και από αυτές θα χαμογελάσει στο τέλος μόνο μία ομάδα. Το Πρωτέας – Αρκαδικός θεωρείται ματς της χρονιάς και για τους δύο αντιπάλους. Να σημειωθεί ότι αύριο θα διεξαχθεί και ο δεύτερος ημιτελικός των πλέι οφ ανάμεσα στο Γύθειο και τον Σπαρτιατικό, με το σκορ 2-1 υπέρ του Σπαρτιατικού. Ως εκ τούτου αν οι φιλοξενούμενοι πάρουν τη νίκη θα προκριθούν στον τελικό, εκεί όπου περιμένει ο Γ.Σ. Γαργαλιάνων που είναι αήττητος στη σεζόν.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 22 αγώνες)
1. Γ.Σ. Γαργαλιάνων 44
2. Σπαρτιατικός 40
-. Γύθειο 40
-. Πολύβιος 40
5. Πελασγός 32
-. Πάνας Κανδήλας 32
7. ΑΠΟΕΛ Μολάων 30
8. Γ.Σ. Μεσσήνης 27
9. Αρκαδικός 26
-. Αρις Καλαμάτας 26
11. Πρωτέας 25
12. Σπάρτη 22
* Δύο αγώνες λιγότερους έχουν Πρωτέας και Αρκαδικός
* Εναν αγώνα λιγότερο έχουν Αρις Καλαμάτας, ΑΠΟΕΛ Μολάων, Γ.Σ. Μεσσήνης και Σπάρτη.