Σάββατο, 27 Μάιος 2023 21:32

Πρωταθλητής ο Γ.Σ. Γαργαλιάνων, ανέβηκε στη Γ' εθνική μπάσκετ!

Γράφτηκε από τον

Τον τίτλο που πρωταθλητή πανηγυρίζουν εδώ και λίγη ώρα στους Γαργαλιάνους!

Ο τοπικός Γυμναστικός Σύλλογος ζει μεγάλες στιγμές μιας και πήρε την άνοδο στη Γ' εθνική κατηγορία μπάσκετ για πρώτη φορά στην ιστορία του! Η ομάδα του Αντώνη Κούτρη νίκησε με 90-77 τον Σπαρτιατικό στον πρώτο τελικό της Α1 κατηγορίας ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και έφτασε τις 3-0 νίκες(ήταν 2-0 από την κανονική περίοδο).
Στο τέλος της αναμέτρησης τα πανηγύρια ήταν έξαλλα από διοικούντες, τεχνικό τιμ, μπασκετμπολίστες και τους πάνω από 400 φίλους του Γ.Σ. Γαργαλιάνων που είχαν κατακλείσει το Κλειστό της πόλης!
Το πλέον εντυπωσιακό για την ομάδα των Γαργαλιάνων είναι πως κατέκτησε τον τίτλο αήττητη, έχοντας 24 νίκες σε ισάριθμους αγώνες τόσο στην κανονική διάρκεια, όσο και στα πλέι οφ.
Ετσι τη νέα σεζόν ο Γ.Σ. Γαργαλιάνων θα είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ στην Γ' εθνική κατηγορία μπάσκετ, μιας και τη φετινή σεζόν υποβιβάστηκαν οι Δίων Κυπαρισσίας, Καλαμάτα B.C. και Καλαμάτα '80.
Τα δεκάλεπτα της σημερινής συνάντησης ήταν 28-18, 48-29, 66-62, 90-77.
Η ομάδα των Γαργαλιάνων μετά τη σπουδαία αυτή επιτυχία ανέβασε στον λογαριασμό της στο Facebook το εξής μήνυμα:
"Με το ισοπεδοτικό σερί 24-0 η ομάδα μας πήρε το πρωτάθλημα της Α1 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και κέρδισε άξια την άνοδο στην Γ' εθνική κατηγορία!
Συγχαρητήρια στους παίκτες, τους προπονητές και όσους βοήθησαν να φτάσει η ομάδα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος".
Αναλυτικό ρεπορτάζ και φωτογραφίες στην "Ελευθερία της Δευτέρας"