Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2023 16:32

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ “ΑΘΛΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”: Προβάδισμα τίτλου για No name /Κούμανης ΑΒΕΕ

Γράφτηκε από τον
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ “ΑΘΛΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”: Προβάδισμα τίτλου για No name /Κούμανης ΑΒΕΕ

 

Η No name /Κ. Κούμανης ΑΒΕΕ απέκτησε προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου στο φετινό πρωτάθλημα μετά την επικράτηση της επί της Tuba Libre με 4-1 στο ντέρμπι κορυφής της 8ης αγωνιστικής.


Η Estrada πέτυχε τη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα επικρατώντας με 6-3 της Ενωσης Λογιστών. Με 6 γκολ είχε κερδίσει και το πρώτο της παιχνίδι την 6η αγωνιστική, όπου είχε επιβληθεί 6-0 της No pasaran.
Στο άλλο ματς που έγινε την Τετάρτη το βράδυ η Μπαρτσελιώμα έκανε σεφτέ στις νίκες κερδίζοντας με 5-2 τη No pasaran.
Αναλυτικά, η εικόνα στους τρεις παραπάνω αγώνες είναι η ακόλουθη:

ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ – ESTRADA 3-6

Τη δεύτερη νίκη της σημείωσε την Τρίτη το βράδυ η Estrada, κερδίζοντας με 6-3 την Ενωση Λογιστών.
Στο πρώτος μέρος ήταν μπροστά στο σκορ η Ενωση Λογιστών που ανέτρεψε το εις βάρος της 0-1 και στην εκπνοή σχεδόν πέτυχε το 2-1. Στο β’ μέρος με πρωταγωνιστές τους Λύρα και Χόχολη οι τυπικά φιλοξενούμενοι που σε ένα ακόμη παιχνίδι αγωνίστηκαν με μια 11άδα κατάφεραν να γυρίσουν το σκορ και να φτάσουν στην επικράτηση.
Στο 19’ ο Λύρας με διαγώνιο σουτ έβαλε μπροστά στο σκορ την Estrada κάνοντας το 0-1. Ενα λεπτό μετά ο Κ. Δαβίλλας με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή ισοφάρισε σε 1-1. Στο 40’ ο Β. Κοντέας σε διεκδίκηση της μπάλς με τον Τράντα βγήκε νικητής και με σουτ μέσα από την περιοχή έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ την Estrada. Στο 52’ ο Λύρας με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στην κλειστή γωνία του Ξυδέα και ισοφάρισε σε 2-2. Στο 57’ ο Χόχολης με διαγώνιο σουτ σημείωσε το 2-3. Στο 60’ οι αμυντικοί δεν κατάφεραν να διώξουν την μπάλα και ο Χόχολης με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-4. Στο 65’ ο Κ. Δαβίλας με σουτ μέσα από την περιοχή μείωσε προσωρινά σε 3-4. Στο 67’ σε διαγώνια μπαλιά ο Λύρας θεωρώντας ότι ήταν σε θέση οφσάιντ άφησε την μπάλα να περάσει για τον όχολη, αυτός μπήκε στην περιοχή και με σουτ πέτυχε το 3-5. Οι Λογιστές διαμαρτυρήθηκαν γιατί η β’ βοηθός Πλακογιάννης υπέδειξε οφσάιντ και ο διαιτητής Γεωργντάς πήρε τη φάση πάνω του και έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι με αποτέλεσμα να δεχτούν το 5ο γκολ. Από τις έντονες διαμαρτυρίες, ο διαιτητής απέβαλε με απευθείας κόκκινη τον Ξυδέα και για το υπόλοιπο διάστημα οι τυπικά γηπεδούχοι αγωνίστηκαν με 10 παίκτες. Στο 73’ ο Χόχολης τροφοδότησε τον Μπούρα που μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο σου διαμόρφωσε το τελικό 3-6.
Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Γεωργαντάς με βοηθούς διαιτητές τον Αθανασά και την Πλακογιάννη. Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Λύρας, Σταθούλης στο 70’.
ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ: Ξυδέας, Δουλάμης, Φαράντος (69’ Νικολόπουλος), Δαμουράς (58’ Ξαρχάκος), Τσόλκας, Ηλ. Κοντέας, Σταθούλης, Β. Κοντέας, Κ. Δαβίλλας, Απ. Δαβίλλας, Σπάλας.
ESTRADA: Γεωργόπουλος, Μπαρνασάς, Τράντας, Παύλου, Χριστόπουλος, Λύρας, Σωτηρόπουλος, Χαλίλης, Χόχολης, Μπούρας Μαργιόλης.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΙΩΜΑ – NO PASARAN 5-2

Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα σημείωσε το απόγευμα της Τετάρτης, η Μπαρτσελιώμα επικρατώντας με το επιβλητικό 5-2 της No Pasaran.
Ηταν ένα παιχνίδι που οι παίκτες των δύο ομάδων φρόντισαν πάνω απ’ όλα να το ευχαριστηθούν, όπως έχουν κάνει σε όλα που έχουν δώσει στο φετινό πρωτάθλημα, δείχνοντας ότι το αποτέλεσμα το αφήνουν σε δεύτερη μοίρα.
Στο 10’ σέντρα του Ψυχάρη στο σημείο του πέναλτι σχεδόν ο Σταθακόπουλος έκανε το ψηλοκρεμαστό σουτ η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια κατέληξε κόρνερ με παρέμβαση αμυντικών. Στο 33’ ανατροπή του Μούγιου από τον Κότση, ο διαιτητής Νικολόπουλος σφύριξε πέναλτι. Ο Κακάρογλου το εκτέλεσε στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία του Κότση, που έπεσε στην πορεία της, αλλά δεν μπόρεσε να γλιτώσει το γκολ και έγινε έτσι το 0-1. Στο 42’ ο Ψυχάρης με διαγώνιο σουτ ισοφάρισε σε 1-1. Ενα λεπτό μετά σέντρα του Τζανετάκου στην μικρή περιοχή ο Τριαντόπουλος με κοντινό πλασέ πέτυχε το 2-1. Στο 55’ ο Γεωργομήτρος με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Κουρούπη, αυτός κινήθηκε στην πορεία της, όμως δεν κατάφερε να την μπλοκάρει και έγινε έτσι το 3-1. Στο επόμενο λεπτό, σουτ του Ψυχάρη απέκρουσε ο Κουρούπης και στην επαναφορά ο Σταθακόπουλος με κοντινό πλασέ σε κενή εστία “έγραψε” το 4-1. Στο 57’ ο Ψυχάρης με διαγώνιο συρτό σουτ μέσα από την περιοχή ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 5-1. Στο 69’ κόρνερ του Ψυχάρη στην μικρή περιοχή κεφαλιά του Γεωργομήτρου, εκτινάχθηκε στο οριζόντιο δοκάρι ο Κουρούπης και με το ένα χέρι απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ. Στο 76’ σε σέντρα του Γιακουμή παράλληλη προς την μικρή περιοχή ο Μούγιος με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 5-2.
Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Ηλ. Νικολόπουλος με βοηθούς διαιτητές τους Γ. Μιχαλόπουλο, Τοτάκη.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΙΩΜΑ: Κότσης, Κουτίβας, Μούκας, Τσούκλερης, Γκράσσης, Σταθακόπουλος, Ρισβάνης, Ψυχάρης, Τζανετάκος (51’ Μουράτι), Αντωνόπουλος, Τριαντόπουλος (51’ Γεωργομήτρος).
NO PASARAN: Δημητρακόπουλος (41’ Κουρούπης), Καμπανίνι, Πρωτόπαπας, Σίψας, Λαδάς, Μπολέλ Σεργκάν, Κακάρογλου (36’ Πετσόπουλος), Γεωργόπουλος (41’ Αγγελακάκης), Μούγιος, Αναστασόπουλος (41’ Θεοδωρακόπουλος), Γιακουμής.

TUBA LIBRE – NO NAME/Κ. ΚΟΥΜΑΝΗΣ ΑΒΕΕ 1-4

Σημαντικό προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου στο φετινό πρωτάθλημα πήρε η No name/Κ. Κούμανης ΑΒΕΕ, η οποία στο ντέρμπι κορυφής, που διεξήχθη την Τετάρτη το βράδυ, επιβλήθηκε με 4-1 της Tuba Libre.
Εγινε ένα αρκετά καλό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο από τις καλύτερες ομάδες του φετινού πρωταθλήματος με τη No name να αξιοποιεί 4 από τις ευκαιρίες που δημιούργησε στην αναμέτρηση και να φτάνει στην άνετη επικράτηση. Αντίθετα οι παίκτες της Tuba Libre, που έπεσαν και πάνω στον Σταθά, δεν κατάφεραν, εκτός από μία φορά τις ευκαιρίες που δημιούργησαν στο ματς.
Οι νικητές κατάφεραν στο πρώτο μισάωρο σχεδόν να πάρουν προβάδισμα με 3 γκολ και να κάνουν εύκολο το έργο τους στη συνέχεια.
Στο 17’ μετά από γύρισμα του Πανταζή ο Γυφτέας με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 0-1. Στο 22 μπροστινή πάσα του Πανταζή στον Χελά, αυτός κοντρόλαρε την μπάλα απέφυγε με ωραία κίνηση έναν αντίπαλο του και με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Κοσμά και πέτυχε το 0-2. Στο 32’ ο Χελάς έκανε τη σέντρα στο πίσω δοκάρι και ο προωθημένος Ν. Σπυρόπουλος με διαγώνιο σουτ στην κλειστή γωνία του Κοσμά πέτυχε το 0-3. Στο 57’ σέντρα του Κουνάδη στο πίσω δοκάρι ο Πανταζής με διαγώνιο σουτ στην απέναντι γωνία σημείωσε το 0-4. Τρία λεπτά μετά ο Χ. Μουλαβασίλης έκανε τη σέντρα στο πρώτο δοκάρι σχεδόν και ο Αντ. Χριστόπουλος με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 1-4.
Καλές ευκαιρίες για γκολ είχαν οι Αντ. Χριστόπουλος (3’ διαγώνιο σουτ, 40’ σουτ), Σπανός (16’ μακρινό διαγώνιο σουτ, 29’ μακρινό σουτ, 67’ φάουλ, 72’ σουτ), Χελάς (21’ σουτ), Γυφτέας (62’ διαγώνιο μακρινό σουτ) και Θεοδωρόπουλος (75’).
Την αναμέτρηση διαιτήτευσε ο Ηλ. Μπουρίκας με βοηθούς διαιτητές τον Τσοπανάκη και την Χαλκιαδάκη.
TUBA LIBRE: Κοσμάς Κουμούτσος (69’ Δρούλιας), Γ. Σπυρόπουλος (65’ Ανδριανόπουλος), Κουμουνδούρος (Δ. Χριστόπουλος), Κατσαρέας, Χ. Μουλαβασίλης, Παναγιωτόπουλος (41’ Παπαδάτος), Σπανός, Τζουμάκης (69’ Π. Μουλαβασίλης), Αντ. Χριστόπουλος (76’ λ.τρ. Φιλανδριανός), Βίγκος (65’ Κισκήρας).
NO NAME: Σταθάς, Θεοδωρόπουλος, Κουνάδης, Αργάνης, Ν. Σπυρόπουλος (65’ Κοτσίκας), Κοσυφολόγος (5’ λ.τρ. Αραποστάθης), Γυφτέας, Τζίφας (65’ Παπαδέας), Δωδέκατος, Πανταζής, Χελάς.

Οικονομική στήριξη από Επιμελητήριο

Αξιο αναφοράς είναι ότι το γεγονός ότι το Επιμελητήριο Μεσσηνίας προσέφερε οικονομική στήριξη στο πρόγραμμα “Αθληση για όλους”, που αφορά στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Συγκεκριμένα προσέφερε το χρηματικό ποσό των 1000 ευρώ στο πρόγραμμα “Αθληση για όλους” με σκοπό να μειωθεί το κόστος συμμετοχής των ομάδων που λαμβάνουν μέρος στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.