Σάββατο, 17 Ιουνίου 2023 12:02

ΚΑΛΑΜΑΤΑ B.C: Αλλάζει σελίδα με Νικολετάκη (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ B.C:  Αλλάζει σελίδα με Νικολετάκη (βίντεο)

Χαρούμενος και με όρεξη για δουλειά εμφανίστηκε ο Αντώνης Νικολετάκης στην παρουσίαση του από την Καλαμάτα B.C.


Ο 42χρονος προπονητής θα οδηγήσει τη μεσσηνιακή ομάδα στην Α1 κατηγορία μπάσκετ της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, ενώ θα είναι και επικεφαλής προπονητής στα τμήματα υποδομής, που αριθμούν 120 παιδιά από 5 έως 16 ετών!
“Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ, κυρίως γιατί η πρόταση που μου έγινε από τους ανθρώπους της Καλαμάτας B.C. ήταν μια πρόταση, που στην πραγματικότητα δεν μπορούσα να αρνηθώ. Δεν ήθελα να αρνηθώ. Με κάλυπτε απόλυτα” τόνισε ο αντικαταστάτης του Παύλου Νώντα στην τεχνική ηγεσία Αντώνης Νικολετάκης στην προχθεσινή συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Rex, έχοντας δίπλα του μέλη της διοίκησης.
Ο Αντώνης Νικολετάκης ως παίκτης αγωνίστηκε στην Πάτρα με τα χρώματα του Κένταυρου και της Ε.Α. Πατρών και στην Καλαμάτα με τον ιστορικό Ποσειδώνα.
Ως τεχνικός εργάστηκε τα τελευταία χρόνια με επιτυχία στις ακαδημίες της Καλαμάτας ‘80 και αυτός είναι και ο μεγάλος στόχος στη νέα του ομάδα. Να αναδείξει δηλαδή παίκτες από το φυτώριο.
“Αν η πρόταση αφορούσε μόνο την ανδρική ομάδα, πιθανότατα δεν θα με απασχολούσε”, είπε άλλωστε χαρακτηριστικά για τη συνεργασία του με την Καλαμάτα B.C. και ήδη έχει ξεκινήσει δουλειά.
“Είχα το πρώτο ραντεβού με τους προπονητές της ομάδας Γιώργο Σπυρόπουλο, Τίμο Πρίφτη, και Γιώργο Γεωργακίλα, με τους οποίους ταυτίζομαι απόλυτα. Ερχομαι να συνδράμω και όχι να επιβληθώ. Να προσθέσω και όχι να αφαιρέσω. Θέλουμε η ομάδα να χτίζεται από κάτω προς τα πάνω. Οραματίζομαι μια Καλαμάτα B.C. που θα έχει ένα χαρακτηριστικό τρόπο στο παιχνίδι της. Και έναν χαρακτηριστικό τρόπο που θα συμπεριφέρονται οι αθλητές της, μέσα και έξω από τα γήπεδα.
Να είναι απόλυτα ορατό από το μίνι στους παμπαίδες, από τους παμπαίδες στους παίδες από τους παίδες στους έφηβους και από εκεί στην ανδρική μας ομάδα. Πολύ σύντομα δηλαδή σε μπασκετικό χρόνο μιλώντας, θα ήθελα να χτίσουμε μια ομάδα που θα συνδέει παλαιότερους με νεότερους παίκτες της Καλαμάτας B.C. ή παιδιά της πόλης”, σημειώνει και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη συμπεριφορά των αθλητών.
“Στα τρία χρόνια που ασχολούμαι ξανά με το μπάσκετ, είμαι περήφανος όσον αφορά τη συμπεριφορά των παικτών μου. Δεν θα καυχηθώ ποτέ για το μπάσκετ που έπαιξα, θα καυχηθώ όμως για τη συμπεριφορά τους”, λέει ο Αντώνης Νικολετάκης, που προανήγγειλε και τη δημιουργία γυναικείας ομάδας.
Ο νέος τεχνικός της Καλαμάτας B.C., ξεκαθάρισε στη συνέχεια ότι οι στόχοι θα είναι πρωταγωνιστικοί.
“ Αν όχι φέτος, του χρόνου να είναι η ομάδα στη Γ’ εθνική. Πρέπει να είναι πρωταγωνιστικός ο ρόλος της ομάδας μας. Και τα παιδιά που έρχονται από τις ακαδημίες να βλέπουν ως μεγάλο στόχο να παίξουν στην ανδρική ομάδα.
Γι’ αυτό και πρέπει να είμαστε σε υψηλή κατηγορία. Θέλουμε να αφήσουμε το στίγμα μας. Να λένε όλοι ότι οι παίκτες της Καλαμάτας B.C., μπορούν εύκολα να σταθούν στις κατηγορίες που θα πάνε όταν φύγουν από την πόλη, κυρίως για να φοιτήσουν. Να αγαπήσουν την ομάδα και να γυρίσουν”.

 


Πρόταση συγχώνευσης με Καλαμάτα ‘80’

Ο πρόεδρος της Καλαμάτας B.C. Ηλίας Κάτσαρης κάνοντας τον απολογισμό της σεζόν που ολοκληρώθηκε άδοξα με τον υποβιβασμό από τη Γ’ εθνική μπάσκετ σημείωσε ότι: “ Μας δίδαξε πολλά η περσινή χρονιά. Χάσαμε τον στόχο μας και τον προσανατολισμό. Είχαμε τραυματισμούς, χάσαμε αρκετά παιχνίδια στον πόντο ή στην παράταση. Δεν σταθήκαμε όμως αντάξιοι των καταστάσεων. Πρέπει να δούμε την όλη κατάσταση με άλλο μάτι. Πάντα όμως ο στόχος θα είναι να βρίσκεται η ομάδα στις υψηλές κατηγορίες. Φέτος δεν θα είναι αυτοσκοπός η άνοδος, χωρίς να σημαίνει ότι δεν μπορούμε να την πάρουμε”, κατέληξε. Στα αξιοσημείωτα ότι ο Ηλίας Κάτσαρης αποκάλυψε ότι πέρυσι έπεσε στο τραπέζι το ενδεχόμενο συγχώνευσης με την Καλαμάτα ‘80 αλλά οι “λύκοι” δεν θέλησαν να το συζητήσουν.
Από τη διοίκηση μίλησαν στην παρουσίαση του Αντώνη Νικολετάκη και οι Θανάσης Μακαρούνης και Νίκος Κυριακουλάκος. Ο πρώτος σημείωσε ότι η ομάδα πρέπει να καθιερωθεί στις υψηλές κατηγορίες, αλλά με διαφορετικό τρόπο από ότι συνέβαινε τα τελευταία χρόνια, όπου σπαταλούσε πολλά χρήματα για μεταγραφές.
Ο Νίκος Κυριακουλάκος δήλωσε ότι ο υποβιβασμός στην Α1 κατηγορία είναι δυσάρεστη εξέλιξη, αλλά παράλληλα και ευκαιρία ώστε να δουλέψει η ομάδα με λιγότερη πίεση και απώτερο στόχο τη σύνδεση της ακαδημίας με την πρώτη ομάδα. Ακόμα παρατήρησε ότι υπάρχει θέμα με τις παράλληλες εκδηλώσεις στην Τέντα, που αναγκάζουν την ομάδα να ψάχνει πολλές φορές για γήπεδο στη διάρκεια της σεζόν ώστε να προπονηθεί.


Εν αναμονή της απόφασης
για το απίστευτο πρόστιμο

Η Καλαμάτα B.C. έχει τιμωρηθεί με πρόστιμο 34.000 ευρώ για το τελευταίο επεισοδιακό ματς της σεζόν με τον Γλαύκο από όπου αποχώρησε λίγο πριν τη λήξη. Ενα εξοντωτικό πρόστιμο για μια ερασιτεχνική ομάδα, που δεν έχει προηγούμενο.
Η μεσσηνιακή ομάδα κατέθεσε προσφυγή στον ΑΣΕΑΔ, η οποία εκδικάστηκε την Πέμπτη και αναμένει την απόφαση, που θα παίξει σημαντικό ρόλο όσον αφορά το πως θα κινηθεί η Καλαμάτα B.C. τη νέα περίοδο.