Τρίτη, 20 Ιουνίου 2023 14:24

Στη National League 2 ο Γ.Σ. Γαργαλιάνων!

Γράφτηκε από τον
Στη National League 2 ο Γ.Σ. Γαργαλιάνων!

Ο Γ.Σ. Γαργαλιάνων κατέκτησε φέτος αήττητος τον τίτλο στην Α1 κατηγορία μπάσκετ της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και θα αγωνιστεί τη νέα σεζόν στη National League 2.

Οχι η μεσσηνιακή ομάδα δεν θα παίξει σε κάποια ξένη λίγκα, αλλά στη Γ' εθνική μπάσκετ ανδρών, που η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης μετονόμασε πλέον σε National League 2.
Η Β' εθνική μπάσκετ θα λέγεται πλέον National League και η Α2 ανδρών Εlite League, όπως την ανέφεραν και τη σεζόν που ολοκληρώθηκε.
Ο Γ.Σ. Γαργαλιάνων θα είναι η μοναδική ανδρική ομάδα της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ που θα αγωνιστεί στις εθνικές κατηγορίες, μετά τον υποβιβασμό του Δίωνα Κυπαρισσίας, της Καλαμάτας Β.C. και της Καλαμάτας '80. Θα είναι μάλιστα η πρώτη φορά που θα συμμετάσχει στη Γ' εθνική μπάσκετ, όπως την ξέρουν όλοι.
Το εν λόγω πρωτάθλημα με τη νέα ονομασία, θα ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 31/5, σύμφωνα με τη γενική προκήρυξη της ΕΟΚ.
Η πρωταθλήτρια ομάδα της Ενωσης θα πορευτεί με τον Αντώνη Κούτρη στον πάγκο, αλλά και με το βασικό κορμό,που την οδήγησε στη φετινή μεγάλη επιτυχία.