Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2023 18:33

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ “ΑΘΛΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”: Νίκες για Θουρία και Δήμο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ “ΑΘΛΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”: Νίκες για Θουρία και Δήμο Καλαμάτας

 

Με νίκες της Θουρίας και του Δήμου Καλαμάτας ξεκίνησαν τα παιχνίδια της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ “Αθληση για όλους”, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στο Κλειστό του Δημοτικού σταδίου.


Στο ματς που άνοιξε την αγωνιστική η Θουρία σημείωσε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, κερδίζοντας τους Δικηγόρους με 72-54. Στο παιχνίδι που ακολούθησε ο Δήμος Καλαμάτας επικράτησε με 59-56 της Αστραπής Panprod και την υποχρέωσε στη δεύτερη σερί ήττα της.
Η αλλαγή έδρας των αγώνων από το Κλειστό της Τέντας σε αυτό του Δημοτικού σταδίου, έγινε για να διευκολυνθεί η Εθνική ανδρών βόλεϊ που θα προετοιμαστεί το επόμενο διάστημα (από σήμερα Τετάρτη έως και τις 16 Ιουλίου) για τη συμμετοχή της στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί από τις 28 Αυγούστου έως τις 16 Σεπτεμβρίου.
Ομως στο γήπεδο διαπιστώθηκε μια σοβαρή έλλειψη κάτι που επισημάνθηκε και στα φύλλα αγώνα των δύο παιχνιδιών. Συγκεκριμένα δεν λειτούργησαν οι δύο μικροί πίνακες που χρονομετρούν τα 24 δευτερόλεπτα, κάτι που έγινε χειροκίνητα. Επίσης άνθρωποι των ομάδων εξέφρασαν παράπονα για το γεγονός ότι γύρω στις 10 το βράδυ έκλεισε το γήπεδο και αν κάποιος ήθελε να παρακολουθήσει το ματς δεν είχε πρόσβαση από την κεντρική είσοδο και γι’ αυτό θα έπρεπε να μεριμνήσουν όσοι εμπλέκονται με τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος.
Αναλυτικά, η εικόνα των δύο αγώνων είναι η ακόλουθη:

ΘΟΥΡΙΑ – ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ 72-54

Με εξαίρεση το πρώτο 10λεπτο που βρέθηκε πίσω στο σκορ η Θουρία στη συνέχεια επικράτησε στα άλλα τρία και έφτασε στη νίκη απέναντι στους Δικηγόρους με 72-54.
Οι Δικηγόροι παρότι ξεκίνησαν καλά το παιχνίδι και προηγήθηκαν στο α’ 10λεπτο, δεν είχαν ανάλογη συνέχεια και στο τέλος έχασαν με 18 πόντους διαφορά. Ο Μάραντος αν και σημείωσε 37 πόντους, που αποτελεί και ρεκόρ έως σήμερα στο πρωτάθλημα, δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του να πάρει τη νίκη. Από την άλλη ο Αναστασόπουλος με 22 πόντους βοήθησε τη Θουρία να φτάσει στο στόχος της.
Τα 10λεπτα: 17-23, 36-32, 55-38, 72-54.
Το παιχνίδι διαιτήτευσαν οι Π. Ρίζος, Κ. Μπακετέας.
ΘΟΥΡΙΑ: Φατούρος 5(1), Βασιλόπουλος 2, Παφίλης 6(2), Ν. Μπεσσής 11, Γιαλλελής 8(2), Οικονομάκος 4, Αναστασόπουλος 22(1), Μακρυγιώργος 12, Δ. Μπεσσής 2.
ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ (Χ. Μάραντος): Σουρίλας 6, Μάραντος 37(3), Πατλάκας 2, Καστριτσέας 3, Μπούρας 4, Πρίφτης 2, Σκούλικας, Καράμπελας, Παναγιωτόπουλος.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΑΣΤΡΑΠΗ PANPROD 59-56

Με τον Παπαδέα, στην πρώτη του συμμετοχή που έβαλε 17 πόντους και τους Ψυχογιό, Φλώρο που πέτυχαν από 14 ο καθένας, ο Δήμος Καλαμάτας επικράτησε της Αστραπής Panprod με 59-56.
Από την αρχή φάνηκε ότι θα γίνονταν ντέρμπι και έτσι εξελίχθηκε μέχρι το τέλος με την ομάδα του Δήμου να κρατάει το προβάδισμα και παίρνει τη νίκη, αν και στο ημίχρονο ήταν πίσω με δύο πόντους.
Η Αστραπή που στο μεγαλύτερο διάστημα ήταν πίσω στο σκορ, έκανε την προσπάθεια της, ήταν συνέχεια κοντά στο σκορ, αλλά από το ημίχρονο και μετά δεν μπόρεσε να πάρει προβάδισμα. Οι Περσόπουλος με 16, Παλαμίδης με 13 και ο Πρωτόγερος με 11 απείλησαν περισσότερους από τους συμπαίκτες τους την αντίπαλη ομάδα, αλλά τελικά δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Τα 10λεπτα: 13-12, 29-31, 44-42, 59-56.
Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι Λ. Νάστος, Π. Παναγιωτακόπουλος.
ΔΗΜΟΣ (Σπ. Ψυχογιός): Μπάκας 3, Βίγκος 4, Δημόπουλος 2, Παπασταθόπουλος 3(1), Μπεκυράς, Δημητρόπουλος, Ψυχογιός 14(2), Δημητρόπουλος, Παπανικολόπουλος, Φλώρος 14(1), Αθανασόπουλος, Σπάλας, Γυφτέας 2, Παπαδέας 17.
ΑΣΤΡΑΠΗ: Αρκάλης 7(1), Γιαλλελής, Γιαννακέας, Ζαχαρόπουλος 7, Κορκολιάκος 2, Παλαμίδης 13(2), Πανταζής, Παντελόπουλος, Περσόπουλος 16, Πρωτόγερος 11, Στακιάς.