Τρίτη, 11 Ιουλίου 2023 11:40

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80: Στόχος η επάνοδος στη Γ’ εθνική με την ίδια νεανική συνταγή

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80: Στόχος η επάνοδος στη Γ’ εθνική με την ίδια νεανική συνταγή

 

Με την πετυχημένη συνταγή της συμμετοχής της ανάδειξης νεαρών αθλητών και την προώθηση τους στην ανδρική ομάδα, θα συνεχίσει να πορεύεται η Καλαμάτα ‘80…

Οι ιθύνοντες της καλαματιανής ομάδας έκαναν χθες σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν τον απολογισμό της αγωνιστικής περιόδου 2022-23 και παράλληλα αναφέρθηκαν στον σχεδιασμό της νέας σεζόν που θα βρει τους “Λύκους” στην πρώτη κατηγορία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.
Ο τεχνικός διευθυντής της Καλαμάτας ‘80 Νίκος Πεφάνης και ο προπονητής της ομάδας Αλέξης Κορογώνας επισήμαναν πως η χρονιά που ολοκληρώθηκε ήταν και με το παραπάνω επιτυχημένη, παρότι η ομάδα υποβιβάστηκε από τη Γ’ εθνική κατηγορία.

Απόλυτα πετυχημένη η χρονιά, δήλωσαν Πεφάνης και Κορογώνας

“Η Καλαμάτα ‘80 πρωταγωνιστεί στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα, έχοντας σημαντικές επιτυχίες τα τελευταία χρόνια. Στόχος μας είναι οι αθλητές να προωθούνται στην ανδρική ομάδα, όπως έγινε και την περασμένη χρονιά.
Δεν τρέφαμε μεγάλες προσδοκίες είναι η αλήθεια και πήγαμε καλύτερα απ’ ότι περιμέναμε, με 10 νίκες και 12 ήττες.
Η χρονιά είναι απόλυτα επιτυχημένη, μιας και έπαιξαν και διακρίθηκαν μικρά σε ηλικία παιδιά και ανταπεξήλθαν σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.
Τη νέα χρονιά η στόχευση δεν αλλάζει, θα πορευτούμε με την ίδια φιλοσοφία κάνοντας πρωταθλητισμό, για να επανέλθουμε στη Γ’ εθνική”, σημείωσε ο
κ. Πεφάνης.
Ο επί οκτώ σερί χρόνια προπονητής της Καλαμάτας ‘80 Αλέξης Κορογώνας μίλησε για μια άκρως επιτυχημένη σεζόν με την κατάκτηση της 8ης θέσης, τονίζοντας πως θα είχαν μείνει κατηγορία αν δεν είχε αλλάξει το σύστημα και δεν υπήρχαν τα πλέι άουτ.
“Στηριχθήκαμε στα νεαρά παιδιά, έχοντας αμιγώς καλαματιανούς παίκτες και δικαιωθήκαμε. Δεν είμαστε χαρούμενοι που επιστρέφουμε στο τοπικό πρωτάθλημα, όμως έχουμε μάθει να πρωταγωνιστούμε. Θα διεκδικήσουμε λοιπόν το πρωτάθλημα, διατηρώντας τη φιλοσοφία μας με τη προώθηση νεαρών παικτών”, συμπλήρωσε ο τεχνικός των “Λύκων” που έκανε γνωστό πως έχει προχωρήσει ο σχεδιασμός και υπάρχει συμφωνία με αρκετούς παίκτες.
Ακόμη ο κ. Κορογώνας υπενθύμισε πως ανανέωσαν πρόσφατα οι Κομπότης, Αλεξανδρόπουλος και πως θα υπάρξει επαφή να συνεχίσουν στην ομάδα κι άλλοι παίκτες, όπως οι Σκοπέτος, Αλοίμονος, Γεωργουλάκος κ.α.
Στο τεχνικό τιμ της καλαματιανής ομάδας επιστρέφει μετά από 13 χρόνια ο Τίμος Πρίφτης, ο οποίος δήλωσε χαρούμενος που γυρίζει στην ομάδα που ξεκίνησε το μπάσκετ και πρόσθεσε πως επιδίωξη του είναι να συνεχιστεί αυτό που χτίζεται εδώ και χρόνια στην Καλαμάτα ‘80.

Για την πρόταση της Καλαμάτας B.C. για συνεργασία

Σε ερώτηση που έγινε για επαφή που υπήρξε πέρυσι το καλοκαίρι με την Καλαμάτα B.C. για πιθανή συνεργασία των δύο ομάδων, ο κ. Πεφάνης επιβεβαίωσε πως πράγματι έγιναν δύο ραντεβού με τους ιθύνοντες της Καλαμάτας B.C., αλλά το πλάνο συνεργασίας που προτάθηκε (η Καλαμάτα ‘80 να λειτουργήσει ουσιαστικά ως θυγατρική και να συμμετέχει στην
Α’ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ) δεν ήταν προς όφελος των “λύκων” και άρα απορρίφθηκε.
“Εκ του αποτελέσματος φάνηκε πως δεν κάναμε λάθος στην απόφαση που πήραμε. Είμαστε όμως ανοικτοί σε μια νέα προσπάθεια για συνεργασία με την Καλαμάτα B.C.”, πρόσθεσε ο κ. Πεφάνης.
Με τη σειρά του ο έφορος της ομάδας Ανδρέας Κλεφτόγιαννης επισήμανε πως δεν υπήρξε καμία σοβαρή πρόταση από την πλευρά της Καλαμάτας B.C.
γι’ αυτό και δεν προχώρησε η συνεργασία.
Τέλος, σε ερώτηση για τους λόγους που αδυνατεί τα τελευταία χρόνια να πρωταγωνιστήσει μια μεσσηνιακή ομάδα στις εθνικές κατηγορίες ο
κ. Κορογώνας εξέφρασε την πεποίθηση πως υπάρχουν οι προοπτικές μια ομάδα του νομού να καθιερωθεί στη Γ’ εθνική ή και να ανέβει στη Β’ εθνική, μιας και υπάρχει υλικό.
“Αν έμεναν σε μια ομάδα της πόλης τα παιδιά που αγωνίζονται στις εθνικές κατηγορίες, τότε θα μπορούσε να γίνει το παραπάνω βήμα. Μην ξεχνάμε όμως πως υστερούμε και στις γηπεδικές εγκαταστάσεις σαν πόλη”, συμπλήρωσε ο προπονητής της καλαματιανής ομάδας.
Από την πλευρά του ο Νίκος Πεφάνης αναφερόμενος στο ίδιο θέμα υποστήριξε πως αν βρεθεί ένας χορηγός θα είναι πιο εφικτό να κάνει μια ομάδα της Μεσσηνίας το παραπάνω βήμα, σε άμεση σχέση όμως με τη δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες.